K. András soha nem tanúsított megbánást. Élvezte, hogy felgyújtotta a középiskolás lányt, akinek teste 60 százaléka megégett, majd pár héttel később meghalt a kórházban. A fiatal gyilkost nem éppen hízelgő névvel illették a börtönben.

Másfél liter benzinnel

Mint azt a Kékvillogó.hu is megírta, 2021 nyarán szabadul a Muki néven emlegetett K. András, aki 2006 nyarán megölte a 18 éves P. Henriettát. Miután a lányt megerőszakolta és megkötözte, visszament Makóra, elkérte egy ismerőse robogóját, és másfél liter benzint vásárolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a gyilkosság

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kegyetlenül elbánt a lánnyal

A benzint később a lányra öntötte, öngyújtójával meggyújtotta, aztán magára hagyta. K. András 15 évet kapott, miután a bűncselekmény elkövetésekor csak 16 éves volt, így megúszta az életfogytiglant.  

Ilyen emberekből lesz a sorozatgyilkos

A Kékvillogó.hu úgy értesült, Mukit „égető” becenévvel illették a börtönben. Börtönpszichológusa korábban azt mondta róla, az ilyen személyiségű emberekből lesz sorozatgyilkos. P. Henrietta gyilkosa megbánást állítólag soha nem tanúsított, sőt, kicsit büszke is volt a tettére, és élvezte az ölést.

Hallani lehetett az üvöltését

K. Andrással eleinte a börtönben is problémák voltak, gyenge fizikuma – és minden bizonnyal az elkövetett gyilkosság – miatt pedig sokszor bele is kötöttek a rabtársak. Információink szerint az első időkben valóban „kapott rendesen”, nem egyszer lehetett hallani az üvöltését a börtönben. Szexuálisan is bántalmazhatták.

Ez is érdekelhet

“A jármű alá szorult, már nem lehetett rajta segíteni” – a szomszédjával beszélgetett az utcán, amikor halálra gázolták egy kvaddal az idős asszonyt

Büszke volt a Petőfi-versre

Muki egy börtönbeli Ki mit tud?-on elmondott egy Petőfi Sándor verset, amire nagyon büszke volt – emlékezett vissza forrásunk. A környéken azokban az időkben csak „Szipus Mukiként” emlegetett K. András hígító nélkül állítólag ki sem lépett az utcára és hatéves kora óta láncdohányos volt.

Többször bukott

K. András egy alternatív általános iskolába járt (szellemileg elmaradott és deviáns viselkedésű fiatalok nevelési központja). Többször is osztályismétlésre utalták, legutóbb pedig a 6./b osztály tanulója volt. Agresszív magatartása, osztálytársainak bántalmazása és a tanulásban való elmaradása miatt magántanulóként kellett volna ezt az osztályt befejeznie. Nem fejezte be…

Hogy megvédhesse magát

„Sosem fogom feladni, előbb-utóbb úgyis kiszabadulok innen. Nagyon sok a 15 év, de ki fogom bírni. Jövő héttől a börtön iskolájában tanulok, indulok a sportversenyeken, próbálok minél több dicséretet begyűjteni, hogy esetleg csökkentsék a büntetésem. Sokat gyúrok, muszáj erősödnöm, hogy ha kell, megvédhessem magam. A szegedi börtönben rengeteg fegyelmit kaptam verekedésért, mindig a rabtársak támadtak rám. Itt Kecskeméten nincsenek ilyen gondjaim” – mondta K. András 2007-ben a Blikknek egy börtöninterjú alkalmával.

Egy biztos

Arról azonban nincs információnk, hogy a börtönben valóban továbbtanult-e vagy sem. Egy biztos: K. Attila nyáron szabadul a börtönből, hiszen 15 évre ítélték, és az előzetes letartóztatást is beleszámítva ez az idő akkor jár le.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az elkövető, Muki – Forrás: MTI