Rettenetes perceket élhetett át az az eladó, aki munkahelyén váratlanul egy agresszív férfival találta magát szemben. Mivel támadója megijedt, ezért zsákmány nélkül elszaladt.

Nem cigiért ment

Az eset május 19-én történt, este 8 óra körül. A vármegyeszékhely központjában ekkor egy fiatal férfi sétált be az ott található dohányboltba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Úgy tett, mint ha pisztolya lenne

Az üzletben az akkor egyedül tartózkodó eladóhoz lépve közölte, hogy adja át neki a kassza tartalmát, mert fegyver van nála. Eközben az elkövető kezeit a felsőruházatának zsebében tartotta, utalva arra, hogy abban fegyver van. Nem csoda, hogy erre az alkalmazott úgy megijedt, hogy kiszaladt segítségért kiabálni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonnal elkezdtek utána kutatni

Az akkor még ismeretlen tettes szintén sietve távozott, de nem vett magához a boltból semmit. Szerencsére a rendőrök azonnal munkához láttak: részletes adatgyűjtésbe kezdtek és megnéztek több kamerafelvételt is, hogy azonosíthassák az elkövetőt.

Gyorsan bilincset kapott

A munka hamar meghozta gyümölcsét: 30 percen belül Salgótarján belvárosában elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A 22 éves férfi menekülési útvonalán illetve ruházatának átvizsgálása során fegyvert, vagy annak látszó tárgyat nem találtak.

Hosszú börtönévek várhatnak rá

A nyomozók a somoskőújfalui lakost gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozók rögvest őrizetbe vették – közölte oldalán szombat este a rendőrség. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, akkor akár nyolc évet is a rácsok mögött tölthet.

Ledobozolt bűnjelek

Szemle a trafikban

Bűnös szándékok

Már csak azért sem érdemes ilyen bűncselekményekkel próbálkozni, mivel a magyar rendőrök keze akár Németországig is elér. Mint korábban hírt adtunk róla, még tavaly, március 16-án délben egy férfi úgy döntött, hogy könnyen és gyorsan szeretne sok pénzhez jutni.

A napi bevételt kérte

Ezért besétált egy kecskeméti dohányboltba, majd rászegezett egy szekrénytáras pisztolynak látszó tárgyat az eladóra, majd feltette neki, hogy „ugye már tudod, mi fog következni?”. A rabló ezt követően felszólította az alkalmazottat, hogy a napi bevételből a papírpénzt tegye bele egy zacskóba.

Ennyit adott neki

Mivel az eladó valódinak hitte a pisztolyt, ezért az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot pakolt egy zacskóba és azt átadta a rablónak. A férfi ezt követően Németországba menekült, ahol elfogatóparancs alapján elfogták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség helyszíni szemléjén készültek.)