Fényes nappal sétált be a város egyik dohányboltjába, ahol megfenyegette az eladót, majd a kassza tartalmával együtt felszívódott. Ám a rendőrök elől nem tudott elbújni.

Bűnös szándékok

Az eset még tavaly, március 16-án történt egy kecskeméti dohányboltban. Itt délben egy férfi úgy döntött, hogy könnyen és gyorsan szeretne sok pénzhez jutni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A napi bevételt kérte

Besétált a boltba, majd rászegezett egy szekrénytáras pisztolynak látszó tárgyat az eladóra, majd feltette neki, hogy „ugye már tudod, mi fog következni?”. A rabló ezt követően felszólította az alkalmazottat, hogy a napi bevételből a papírpénzt tegye bele egy zacskóba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ennyit adott neki

Mivel az eladó valódinak hitte a pisztolyt, ezért az utasításnak eleget téve a pénztárgépből 250 ezer forintot pakolt egy zacskóba és azt átadta a rablónak. A férfi ezután be akarta zárni az alkalmazottat a hátsó helyiségbe. Ám miután kiderült, hogy az nem zárható, az üzlet kulcsának átadását követelte tőle.

Itt fogták el

Távozáskor a nő mobiltelefonját is magával vitte, amelyet utóbb a Bács-Kiskun vármegyei nyomozók egy közeli épület ablakpárkányán megtaláltak és a visszaadták az eladónak. A férfi ezt követően Németországba menekült, ahol elfogatóparancs alapján elfogták.

Sokat ülhet a börtönben

A többszörösen büntetett férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolják és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség keddi tájékoztatásából.

Erőszak az elutasítás miatt

Egy másik, budapesti esetben is nemrég emeltek vádat az elkövetővel szemben – igaz, itt már ítélet is született és noha nem konkrétan rablás történt, bár az elkövetőt ugyancsak a pénz motiválta elsősorban.

Nem kapott pénzt

A vád szerint a férfi idén április 12-én a négyes metró kelenföldi aluljárójában részegen többször is pénzt kért a későbbi áldozattól, aki nem tett eleget ennek a kérésnek. Sőt: rászólt a férfire, hogy hagyja békén, vagy különben hívni fogja a rendőröket. Ennek jegyében elővette mobiltelefonját.

Alaposan megverte

Erre a pénzt kérő férfi olyan indulatos lett, hogy először az aluljáró üvegfalához szorította, majd fenyegetően a férfi felé magasodott. Ezt követően dulakodni kezdtek, amelynek során a támadó öklökkel ütötte áldozata fejét.

Már a börtönben gondolkodhat

A sértettnek a verés miatt eltörött az orra. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a büntetett előéletű 25 éves férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. Az ítélet pedig nem maradt el: a bíróság a váddal egyezően, súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte – olvasható az ügyészség közleményében.

(Kiemelt képünkön a kecskeméti trafikrablás egyik pillanata látható, forrás: ügyészség.)