Érdemes résen lenni: zöld furgonos ismeretlenek tartják félelemben Budapesten a 18. kerületet. A helyiek elmondása szerint a nem tisztességes szándékú emberek általában valamilyen szolgáltatást ajánlanak fel, olyan áron, ami felkelti a vásárlók figyelmét. Amint bejutnak a ház területére, megpróbálják kirabolni az ott élőket. Egy háztulajdonos feljegyezte a rendszámtáblájukat, így a rendőrségen feljelentést is tettek. 

Bekiabáltak az ablakon

Legutóbb egy fiatal lányt próbáltak meg átverni a Szabadka utcában, aki félelme ellenére nagyon ügyesen lerázta a betolakodókat. A fiatal lány szülei nem voltak otthon, ezért az egyik barátnőjét hívta át magához. Egyszer csak valaki becsöngetett hozzájuk, de mivel késő volt, nem reagáltak. A hívatlan vendég nem adta fel: a férfi ezután bekiabált az ablakon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ereszcsatornát javított volna

„Volt szerencsém nekem is találkozni az egyik furgonos alakkal. Miután nem nyitottam ajtót neki, az ablakon kiabált be. Ott elkezdte előadni, hogy ő a szomszédban dolgozik, és szívesen megjavítja nálunk az ereszcsatornát. Mondtam neki, hogy köszönöm szépen, nem kell megjavítani, de továbbra is erősködött, hogy engedjem be, ingyen megcsinálja” – mesélte a nő a Metropolnak. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Váratlan fordulat

A lány kitartóan visszautasította az ajánlatokat, de a férfi nem tágított és ezután lett félelmetes a beszélgetés.

Félelmetes beszélgetés

„Azt kérdezgette, hogy egyedül vagyok-e itthon, a szüleim velem vannak-e. Nagyon félelmetes volt! Rögtön mondtam neki, hogy igen, mindenki itthon van. Ekkor egy másodpercre elhallgatott, majd elkezdett bókolni, és a koromról kérdezősködött. Na, ekkor már kicsit ingerültebben küldtem őt el, ekkor távozott végre – mondta a lány.

Nem egyedi eset

A kerületben többen is beszámoltak arról, hogy hasonló helyzetbe kerültek. Volt, aki a saját kertjéből látta, ahogy minden házhoz becsengetnek egy adott utcában, majd továbbállnak.

Rájuk ijesztettek

„Nálunk is bepróbálkoztak. Amikor kinéztem az ablakon, már kezdte is a szövegét, hogy ő a kerületi bádogos! Nekem se kellett több, hisz több szomszédomtól is hallottam már róla: torkom szakadtából ordítottam, hogy úton van a rendőrség, már jelentették magukat. Ekkor nagyon gyorsan kereket oldottak” – mesélte el a lapnak egy helybéli.

Vidéken is feltűntek

Úgy tűnik, nem csak a nagyvárosban vannak veszélyben az emberek. A furgonosok már vidéken is szerencsét próbáltak.

Elzavarta őket a nagymama

„Galgahévízen laknak a nagyszüleim. Oda is becsöngettek azzal a szöveggel, hogy szőnyeget árulnak. Nagymamám zavarta el őket. Ez nagyon veszélyes, mert papám is mankóval jár, nagymamámat pedig könnyedén fel tudják lökni. Mondtam neki, hogy máskor ki ne nyissa a kaput” – mondta egy férfi.

Taktikus csalók

A csalók szándéka egyértelmű: végigmennek az utcán és közben mindenhova becsöngettek. Ahol nem reagálnak, arról a helyről könnyen megtudják, hogy az a ház üres és ki lehet rabolni. A rendőrség már vizsgálódik az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció