Életét vesztette egy 64 éves nő Kiskunlacházán. A helybéli asszony át akart kelni a főúton, amikor egy személygépkocsi elütötte. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Elütöttek egy helybéli nőt

Az 5203-as számú főút 6-os kilométerszelvényében, Kiskunlacháza térségében közlekedett egy személygépkocsi július 31-én 15 óra körül, amikor elütött egy úttesten, nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó 64 éves helybéli nőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A helyszínen életét vesztette

A Kiskunlacháza közigazgatási területén történt balesetben a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A rendőrség vizsgálja a baleset bekövetkezésének pontos okát és a körülményeket – adta hírül a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Figyelmetlenség, halál

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy figyelmetlenség okozta két ember halálát néhány hete: két fiatal, a harmincas éveiben járó nő és férfi egy születésnapról indult haza Gyöngyös irányába, de már nem értek haza.

Az országúton akartak átszaladni

Séta közben ugyanis egy országúton szabálytalanul keltek át, ami az életükbe került. Láthatósági mellény és kivilágítás híján a szabályosan közlekedő sofőr nem tudta időben kivédeni az ütközést, elgázolta őket. 

Gyöngyös közelében történt

A tragédia a 3. számú főút, 94. kilométerénél történt. A Tények úgy tudja: „A gázolás során két személy sérült, az egyik sajnos olyan súlyosan, hogy az életét már nem tudták menteni. A másik sérültért sokáig küzdöttek a helyszínen a bajtársaim, de nem sikerült megmenteni, ő is az életét vesztette. – mondta a riporternek Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

Métereket repült

A gyalogosok a sötétben nem viseltek megkülönböztető mellényt, az országúton próbáltak átszaladni, de egy érkező kisteherautó mindkettőjüket elütötte. Az animációban jól látható, hogy egyikük métereket repült az ütközéstől.

A sofőr ilyenkor semmit nem tehet

„Az autót lehet látni, hogy jön, míg az autó sofőrje nem látja a sötétből előbukkanó gyalogosokat. Mivel neki ilyenkor korlátozott látási körülmények, gyakorlatilag csőlátása van, így nem láthatta a két áldozatot. Úgy vélem, a gyalogosoknak itt most nagy felelősségük volt, hogy ez a tragédia bekövetkezzen. – mondta a Tényeknek Csörgő László, biztonságtechnikai szakértő.

Csak 38 méterről vehette észre

Az is látható a videóban, hogy sötét ruhában csak 38 méterről látja meg az autós a gyalogost, míg fényvisszaverő mellényben már 280 méterről észreveszi.

A sofőr is sokkot kaphatott

Az ilyen esetek nem csak az áldozatok hozzátartozóit viselik meg, hanem sofőröket is. Ugyanis nem tehetnek arról, hogy tragikus balesetet okoznak, súlyos lelki terhet jelent ez a későbbiek folyamán számukra is.

Tragédia Hódmezővásárhely mellett

Ahogy arról a kekvillogo.hu is írt, március végén egy gyalogos életét vesztette, amikor elütötte egy személyautó Hódmezővásárhely mellett, a kétszer kétsávos főúton. Szeged felé haladt egy autó, amikor neki jobbról, a mellékútról egy gyalogos akart átmenni az úton. Ez azonban sajnos nem sikerült, a férfit elütötte a gépjármű. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció