Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 37 éves pápai férfival szemben, aki 2022 májusában veszekedésük közben kést hajított az élettársa felé és azzal megsebesítette.

Hagymát tisztított

A vádirat szerint az elkövető az élettársával és két kiskorú gyermekükkel élt együtt a pápai lakásban, ahol 2022. május 25-én délután egy ismerősükkel együtt mindannyian otthon tartózkodtak. A gyerekek a hálószobában televíziót néztek, édesanyjuk a felügyeletük miatt a szoba és a konyha között közlekedett, míg vendégük a konyhában foglalt helyet, és a vádlott is a konyhában tartózkodott, ahol egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel hagymát tisztított. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Veszekedés és késhajítás

A férfi a hagymatisztítás közben ideges lett, hogy munka után neki kellett ételt készítenie, veszekedni kezdett az élettársával, majd mérgében a konyhapulttól elfordulva közepes erővel a párja felé hajította a kést, amely az asszony hátának bal oldalát érte és életveszélyes sérülést okozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Valótlan állítás

A vádlott ekkor a sértettet egy székre ültette és azonnal bejelentést tett a segélyhívón, azonban tettének következményeitől megijedve, valótlanul azt állította, hogy a nő elesett és úgy szúrta meg magát.

Börtönbüntetést kér az Ügyészség

Az Ügyészség a vádiratában a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezése folytán nem bocsátható feltételes szabadságra – számolt be róla az Ügyészség.

Terror alatt tartotta feleségét

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy 2023. június 15-én valaki felhívta a váci rendőrség figyelmét arra, hogy O. Zoltán évek óta erőszakos feleségével, terrorizálja, bántja és fenyegeti, szobi otthonukban pedig lőszereket és lőfegyvereket tart, amelyeket bármikor és bárki ellen képes és hajlandó lenne használni. A feljelentő szerint tudatmódosítókat használ, olyankor még agresszívebb és kiszámíthatatlanabb. 

Megszervezték az akciót

A rendőrség a tudomására jutott információk alapján még aznap délutánra megszervezték az akciót. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködése – a felmerült információk miatt – nem volt kérdés, az elfogás speciális képzettségüket igényelte.

Tetemes mennyiségű lőszert találtak

O. Zoltán előállítása után bűnügyi technikusok lepték el a szobi ház minden helyiségét, ahol tetemes mennyiségű lőszert, lőfegyvereket, lőport és kábítószergyanús anyagot is találtak, valamint lefoglaltak. Az engedély nélkül tartott eszközök közül nem mindegyik hevert feltűnő, látható helyen. Az egyik lőfegyvert egy WC-tartályból, a másikat a lefolyóból kellett kipecázniuk.

Durva mérleg

A helyszíni szemle végén, a fegyverszakértővel kiegészült standolás eredménye: 2 éles lőfegyver, 897 darab, különböző kaliberű lőszer, közel 1,5 kg lőpor, valamint már cigarettába sodort, kábítószergyanús anyag, továbbá a célszemély THC-re és BZO-ra pozitív gyorstesztje.

„Semmit nem követtem el”

O. Zoltánt három bűncselekménnyel gyanúsították meg kihallgatásán. A lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének, a kábítószer birtoklása, valamint a kapcsolati erőszak vétségének közlése után a férfi nem vallott, a gyanúsítás ellen panaszt tett, mondván: „semmit nem követtem el”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció