Lakástűzben meghalt egy ember a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökiben – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-t.

Hajnalban csaptak fel a lángok

Mukics Dániel közölte: negyed négykor érkezett a jelzés, hogy Tiszpüspökiben, a Kinizsi úton ég egy lakóház, amelyben gázpalackok is vannak. Tizenhat tűzoltó öt járművel érkezett a helyszínre, ahol a százhúsz négyzetméteres, egyszintes vályogház teljes terjedelmében égett. A tűzoltók az égő épületből két gázpalackot is kivittek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ember meghalt

Oltás közben egy holttestet találtak a lakásban. Nem zárható ki, hogy a tüzet dohányzás okozta, de a pontos okot a katasztrófavédelem még vizsgálja – írta.

Kimenekítettek egy kutyát

A tűzoltók a helyszínről kimentettek egy kutyát, elhelyezése érdekében értesítették az állatmentőket – jelezte.

Nem volt füstérzékelő

A legtöbb lakástűz figyelmetlenségre vagy elektromos hibára vezethető vissza, ezért hasznos, ha van otthon füstérzékelő – hívta fel a figyelmet a szóvivő -, hiszen az hangos sípolással jelzi a keletkező tüzet, akkor, amikor még van idő cselekedni.

Az áldozat maga is hívta a tűzoltókat

Az esettel kapcsolatban a TV2 Tények műsorából kiderült többen is ágyban dohányoztak egy házibuli után, valószínűleg ezért égett ki a ház. A lángokat egyébként a szomszéd vette észre, először azt hitte a saját háza ég. Döbbenetes új információ továbbá, hogy az áldozat maga is hívta a tűzoltókat, de olyan sokkot kapott, hogy rossz címet mondott.

A szomszéd hívta a tűzoltókat

A szomszéd a Tényeknek elmondta, hogy ő nagyon rossz alvó, így felébredt éjszaka, amikor észlelte a lángokat. Először azt hitte, hogy a saját háza ég, ám amikor kiszaladt az udvarra, akkor vette észre, hogy a szomszéd háza lángol.

Egy embert kimenekítettek

A tűzoltók több kocsival érkeztek a helyszínre, a házból egy embert élve sikerült kimenekíteni, ám a ház tulajdonosa nem jutott ki élve.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: TV2 Tények videorészlet