Egy ember meghalt egy kecskeméti panelház kilencedik emeleti lakásában keletkezett tűzben vasárnap délután – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.

A nappali teljesen kiégett

Azt írták: lángok a Reile Géza utcai lakás minden szobájában felcsaptak, a nappali teljesen kiégett. A tűz oltása közben a tűzoltók a nappaliban egy holttestet találtak.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A lépcsőházat is elborította a füst

Mivel a lépcsőházat elborította a füst, a tízemeletes házból 44 lakót kikísértek a tűzoltók. A ház állapotát statikus, a tűz keletkezésének okát pedig a katasztrófavédelem vizsgálja.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kutyát és macskát is mentettek

Megemlítették, hogy két kistestű kutyát kimentettek az égő lakásból, illetve egy szintén füsttel telített tizedik emeleti lakásból egy macskát.

Az állatoknak nem esett bajuk

Az állatoknak nem esett bajuk, a kutyák barátokhoz kerültek – olvasható a Mukics Dániel, az OKF szóvivője által jegyzett közleményben.

Néhány hete Csepelen történt kis híján tragédia

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt egy lángoló csepeli lakásból mentettek ki egy férfit a 21 kerületi járőrök. A lakó nem sérült meg, a rendőrök füstmérgezést kaptak.

Két járőr ért először a helyszínre

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság két járőre ért először a helyszínre. Farkas Beatrix r. őrmester és Bandor Richárd r. őrmester a füstölgő lakás ajtaját berúgta, miután hiába csengettek és dörömböltek az ajtón, írta meg a police.hu.

Kihozták az alvó férfit

Az égő lakásból kihozták az ott alvó 55 éves férfit. A tűzből kimentett lakó nem sérült meg, míg a két járőrt füstmérgezés gyanújával a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.​​ A lángokat a tűzoltók megfékezték.

A rendőrök füstmérgezést kaptak

Fotó: police.hu

Az egyik lakó hívott segítséget

Az RTL riportjában megszólalt a lakó, amelyik segítséget hívott, mint mondja az elmúlt években többször volt már tűz a házban, de ez most sokkal ijesztőbb volt, mert a közvetlen szomszédjánál csaptak fel a lángok. Az asszony elmondta, a gyerekeivel menekült el a lakásból, mint mondta az egész borzalmas volt.

Berúgták az ajtót

A híradóban a kiérkező rendőrpáros férfi tagja, Bandor Richárd elmondta, hogy többszöri kopogásra sem érkezett válasz, így egy határozott mozdulattal berúgta az ajtót. A riportból kiderült, hogy közvetlenül a bejárati ajtó mellett, a konyha égett, az egyik a szomszéd adott nekik egy porral oltót, amivel másodpercek alatt sikerült megfékezniük a tüzet.

Felébresztették az alvó férfit

Ezt követően a nappaliban megtalálták a rendőrök az ott lakó, alvó férfit. A rendőrpáros női tagja, Farkas Beatrix elmondta, hogy felébresztették a férfit, aki egy kicsit megijedt. “Ki ne ijedne meg, amikor rátörik az ajtót?” A járőr azonban hozzátette, hogy a férfi az első sokk után nyugodtan, higgadtan kezelte a helyzetet, akit ezután kikísértek a lakásból.

Mindenkit lekísértek az emeletről

A rendőrnő elmondta, hogy ezt követően az emeleten végigkopogtattak minden ajtón, s mindenkit épségben lekísértek az épület elé.

Megvizsgáltak mindenkit

A mentők ezt követően az utcán mindenkit megvizsgáltak, végül a két rendőrt vitték kórházba, mert mindketten rosszul voltak, mindketten erős füstöt lélegeztek be. Néhány órát töltöttek kórházban, ezt követően mindketten hazamehettek.

Nem zárta jól el a villanytűzhelyet

Az RTL Híradója beszélt a lakásban élő 55 éves férfival is, aki nyilatkozni nem akart, annyit mondott el, hogy nem zárta jól el a villanytűzhelyet, ez okozta a tüzet. A baj akkor történt, ami közben a férfi elaludt a tévé előtt. Neki szerencsére nem lett baja, de a konyha teljesen kiégett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels