Egy lángoló csepeli lakásból mentettek ki egy férfit a 21 kerületi járőrök. A lakó nem sérült meg, a rendőrök füstmérgezést kaptak.

Egy csepeli lakás gyulladt ki

Egy csepeli társasház egyik lakása gyulladt ki, amiről egy lakó tett bejelentést 2021. szeptember 17-én 0 óra 17 perckor.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két járőr ért először a helyszínre

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság két járőre ért először a helyszínre. Farkas Beatrix r. őrmester és Bandor Richárd r. őrmester a füstölgő lakás ajtaját berúgta, miután hiába csengettek és dörömböltek az ajtón, írta meg a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kihozták az alvó férfit

Az égő lakásból kihozták az ott alvó 55 éves férfit. A tűzből kimentett lakó nem sérült meg, míg a két járőrt füstmérgezés gyanújával a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.​​ A lángokat a tűzoltók megfékezték.

A rendőrök füstmérgezést kaptak

Fotó: police.hu

Az egyik lakó hívott segítséget

Az RTL riportjában megszólalt a lakó, amelyik segítséget hívott, mint mondja az elmúlt években többször volt már tűz a házban, de ez most sokkal ijesztőbb volt, mert a közvetlen szomszédjánál csaptak fel a lángok. Az asszony elmondta, a gyerekeivel menekült el a lakásból, mint mondta az egész borzalmas volt.

Berúgták az ajtót

A híradóban a kiérkező rendőrpáros férfi tagja, Bandor Richárd elmondta, hogy többszöri kopogásra sem érkezett válasz, így egy határozott mozdulattal berúgta az ajtót. A riportból kiderült, hogy közvetlenül a bejárati ajtó mellett, a konyha égett, az egyik a szomszéd adott nekik egy porral oltót, amivel másodpercek alatt sikerült megfékezniük a tüzet.

Felébresztették az alvó férfit

Ezt követően a nappaliban megtalálták a rendőrök az ott lakó, alvó férfit. A rendőrpáros női tagja, Farkas Beatrix elmondta, hogy felébresztették a férfit, aki egy kicsit megijedt. “Ki ne ijedne meg, amikor rátörik az ajtót?” A járőr azonban hozzátette, hogy a férfi az első sokk után nyugodtan, higgadtan kezelte a helyzetet, akit ezután kikísértek a lakásból.

Mindenkit lekísértek az emeletről

A rendőrnő elmondta, hogy ezt követően az emeleten végigkopogtattak minden ajtón, s mindenkit épségben lekísértek az épület elé.

Megvizsgáltak mindenkit

A mentők ezt követően az utcán mindenkit megvizsgáltak, végül a két rendőrt vitték kórházba, mert mindketten rosszul voltak, mindketten erős füstöt lélegeztek be. Néhány órát töltöttek kórházban, ezt követően mindketten hazamehettek.

Nem zárta jól el a villanytűzhelyet

Az RTL Híradója beszélt a lakásban élő 55 éves férfival is, aki nyilatkozni nem akart, annyit mondott el, hogy nem zárta jól el a villanytűzhelyet, ez okozta a tüzet. A baj akkor történt, ami közben a férfi elaludt a tévé előtt. Neki szerencsére nem lett baja, de a konyha teljesen kiégett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A teljes riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet