Egy 48 éves férfi életét mentették meg az ózdi járőrök, szerelmi bánat miatt akarta eldobni magától az életét.

Szerelmi bánat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 17-én 14 óra körül érkezett bejelentés, hogy egy 48 éves ózdi férfi szerelmi bánatában egy késsel megvágta a karját.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni fotó:

Fotó: police.hu

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megvágta magát és elszaladt az erdőbe

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei megjelentek Farkaslyukon az Illyés Béla utcában, és kikérdezték a férfi korábbi élettársát, aki elmondta, hogy vitába keveredtek, mert nem akarta visszafogadni egykori társát. Ezek után az elkeseredett férfi a karján, magának egy késsel súlyos sérülésnek tűnő vágást okozott, majd a mentőszolgálat kiérkezését követően, elszaladt a közeli erdőbe.

Felkutatták a férfit

Az egyenruhások haladéktalanul megkezdték a férfi felkutatását, akit a helyszíntől több kilométerre, Ózdon találtak meg. A járőrök a férfi ellátását azonnal megkezdték, melynek során a vágott sérülésen szakszerű nyomókötést alkalmaztak, és a karját a feje fölé emelték. A rendőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a sérültet kórházba vitték.

A móri rendőrök is életet mentettek

Mint azt a Kékvillogó is megírta életet mentettek a Móri Rendőrkapitányság munkatársai: a rendőrségre bejelentés érkezett a 2021. szeptember 16-án 13 óra 6 perckor, hogy egy iszkaszentgyörgyi férfi otthonából búcsúlevelet hagyva maga után, zavartan, autóval távozott.

Azonnal keresni kezdték

Az egyenruhások ezt követően azonnal megkezdték a keresését –a nehéz terepviszonyok miatt- terepjárókkal és a helyi vadász segítségével, mivel a férfi feltehetőleg a közeli erdőbe ment. 

Földön fekve találtak rá

A kincsesbányai körzeti megbízott irányításával kevesebb mint fél óra alatt megtalálták az keresett személyt a földön fekve, járművétől nem messze. Az egyenruhások a férfit a dombos, erdős területről levitték, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadták, akik kórházba szállították őt.

Nem az első eset a napokban

Itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról, hogy egy életét eldobni akaró asszonyt kutattak fel közösen a rendőrök és a nő hozzátartozói Selyeb külterületén.

Elkeseredett bejelentés

Telefonon tett elkeseredett bejelentést egy nő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 11-én 14 óra 30 perc körül.

Véget akart vetni az életének

Elmondása szerint különböző problémái miatt véget akar vetni az életének, ezért több tucat gyógyszert vett be, a pontos tartózkodási helyét pedig – azon kívül, hogy Selyeb település környékén van – nem akarja elárulni.

A rendőrök megtalálták

A Szikszói Rendőrőrs járőrei azonnal adatgyűjtést végeztek, amelynek során megállapították a keresett személy kilétét, majd a hozzátartozókkal együtt közösen keresték az eltűntet.

Drónokat is bevetettek

A keresés során a rendőrök hasznosították az eltűnt nő telefonjának helymeghatározási adatait, de kamerával felszerelt drónokat is bevetettek.

Erdős részen találtak rá

Végül a járőrök és az asszony fia öt órás kutatás után Selyeb és Kupa települések között egy erdős részen találtak rá a keresett nőre, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak.

Tokajnál egy férfi a Tiszába akarta vetni magát

Mint azt a Kékvillogó is megírta egy végzetes lépésre elszánt férfit húztak ki a Tiszából a rendőrök Tokajnál, derült ki a rendőrség honlapján közzétett bejegyzésből. A police.hu azt írta, telefonon érkezett kétségbeesett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 11-én 19 óra után, amely szerint egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarja vetni magát. 

A rendőrök egy percen belül odaértek

A helyi rendőrőrs járőrei – értesítésüket követően egy percen belül – megjelentek a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben.

Kihúzták

Ekkor Mérész László r. főtörzsőrmester azonnal a vízbe gázolt és a férfi karját – az elmerülése előtti utolsó pillanatban – elkapva kihúzta őt a Tiszából.

Kórházba vitték

Ekkor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu