A Kékvillogó is beszámolt arról a tragédiáról, melynek során két tinédzser halálra vert egy idős, szerencsi bácsit még kedden. Az egyik gyanúsított édesanyja azt mondja, mindenkitől bocsánatot kér, szerinte a fiúk is megbánták már tettüket. Az idős bácsit gyászoló özvegy azonban azt mondja, tönkretették az életüket.

Gyilkosság Monokon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a 14 és a 16 éves tinédzserek halálra vertek egy gátőrt a monoki víztározónál még kedden délután. Az idős szerencsi férfinak elkötötték a kocsiját, amivel elakadtak. Amikor a K. János számon kérte őket, addig bántalmazták, míg mozgott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták az elkövetőket

A rendőrök a bejelentést követő pár órán belül megállapították az elhunyt kilétét, illetve azonosítottak és a rendőr-főkapitányságra előállítottak két fiatalkorút, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Megszólalt az elkövető édesapja

„Amióta elmondták, hogy a fiunk mibe keveredett, egy falat étel sem ment le a torkunkon, teljesen összeomlottunk. Még azt sem tudtuk feldolgozni, hogy a lányunkat meggyilkolták, most pedig a fiunk is egy emberölésbe keveredett. A fájdalmunk már sosem múlik el. Két gyerekünket is elvesztettük” –mondta a Blikknek Mata Ferenc, az egyik elkövető édesapja.

Dolgozni mentek a fiúk

A 16 éves Márió Szerencsre járt iskolába, de a héten betegség miatt otthon maradt. Az elmúlt időben a tónál dolgozott a suli mellett, oda mentek le kedden is a barátjával. A 14 esztendős R. Ádám is velük lakott már majdnem egy éve, a család befogadta, hogy ne kelljen intézetbe mennie. A végzetes napon a fiúknak fűvágás és szemétszedés lett volna a feladata.

Addig verték, míg mozgott

„Elmondásuk szerint a férfi a gáton szedett gallyakat, Márió pedig megkérdezte, segíthet-e neki. Eközben a kicsi beült az autójába és elindult vele, de elakadt. Amikor a tulaj odaszaladt, a nevelt fiunk hátba rúgta, amitől elesett. A férfi felállt, majd rátámadt a gyerekekre, mire Ádám egy bottal úgy fejbe verte, hogy leszakadt a szemöldöke. Aztán – sajnos – a földön addig ütötte tovább, amíg mozgott” – mondta az édesanya.

Elrejtették a holttestet

Balogh Julianna ezzel szemben úgy értesült, hogy a fiúk valójában ketten lopták el a kocsit, amivel elakadtak. Miután a férfi utolérte őket, azok szó szerint agyonverték, majd elrejtették a holttestét.

Házhoz mentek a rendőrök

„Délután értesültem a történtekről, amikor a gyerekek felhívtak telefonon. A fiam azt mondta, siessek, mert „jönnek értünk a rendőrök, ránk akarnak fogni egy gyilkosságot.” Amikor hazaértem, a kisebbik sírva fakadt és azt mondta: „Baj van, megöltem egy embert.” Aztán már jöttek is értük”.

Bocsánatot kérnek

Az asszony azt mondja, a gyerekek nevében is bocsánatot kér, szinte biztos abban, hogy már ők is megbánták tettüket.

Az idős bácsit gyászoló özvegy összeomlott

„Az én férjem nagyon erős ember volt, elképzelni sem tudom, hogy hogyan bánhatott el így vele egy 14 és egy 16 éves gyerek. Tönkretették a családunkat azok a suhancok! A mindene volt az a négy órás állás, ezért dolgozott még nyugdíjas korára is a tónál. Állítólag valamennyi pénzt követelhettek tőle a munkájukért, de nem a férjem alkalmazta őket, így nem is értem az egészet. Aztán már csak azt látta és hallotta, hogy beindítják a közelben parkoló kocsiját” – mondta az asszony a Blikknek.

A gátőr fia szerint teljesen máshogy történt minden

A gátőr fia azt mondta, egyáltalán nem úgy történt a tragédia, ahogyan azt az elkövetők előadták. Állítja, azt követően, hogy a kamaszok elakadtak a lopott autóval, ott hagyták a járművet és elbújtak a közelben. Mikor az apja odaért, akkor a fiatalok nekiugrottak és gyakorlatilag kivégezték. Mint mondja, a fejét a felismerhetetlenségig összeverték, amikor pedig próbált elkúszni, akkor a lábánál fogva visszarángatták. Amikor az egyik horgász odament megkérdezni, hogy van egy valami gond, akkor a fiatalok azt hazudták, hogy a férfi ittas, és ők próbálnak segíteni rajta.

El sem tudtak búcsúzni

„Délután jöttek a rendőrök, akik könnyes szemmel azt mondták, nagyon sajnálják, de agyonverték a férjemet. Azonnal kimentünk a helyszínre, de nem engedtek oda hozzá. Még elbúcsúzni sem tudtam tőle. Abban a pillanatban azt hittem, elájulok” – mondta a lapnak zokogva az asszonyt.

A két fiú egymásra mutogat

A két fiatal letartóztatását péntek reggel 30 napra rendelték el. A Blikk úgy tudja, hogy beismerték, hogy bántalmazták a gátőrt, de a saját felelősségüket igyekeznek kicsinyíteni azzal, hogy a másikra mutogatnak. Mindketten azt állítják, a másik utasította a ölésre. A lap úgy tudja, azért ölhettek, mert az idős férfi megfenyegette őket, hívja a rendőrséget, mert elkötötték az autóját.

Az egyik elkövető családjában már korábban is történt tragédia

A Mata család 2018-ban már átélt egy szörnyű tragédiát. Lányukat Olaszországban egy sorozatgyilkos végezte ki. Az örömlányként dolgozó Mata Ariettát a gyilkosa a kocsijába csalta, ahol dulakodni kezdtek.

Gázolásnak álcázta a gyilkosságot

A nő ellenállt, futásnak eredt, de a támadó elkapta és szétverte a fejét egy vascsővel. Egy ideig autózott a holttesttel, végül a modenai vonatállomáson az érkező szerelvény elé vetette, hogy úgy tűnjön, a lányt a vonat gázolta halálra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: