Reggel hétkor felborult Nyíregyháza 17 méter magas karácsonyfája. Az erős szél miatt történt. AZ ország számos pontján komoly gondot okozott a vihar.

Túl magas volt

Nem bírta az erős szél nyomását Nyíregyháza 17 méteres karácsonyfája – számolt be a Frissmédia. A felborult fáról további képeket ide kattintva talál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Létra kellett Érden

Érden, a Kálvin téren egy templom tetőszerkezetét körülbelül négy négyzetméteren megbontotta a szél, a meglazult lemez járókelőket veszélyeztetett. A tűzoltók a lemezt eltávolították.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy hotel került bajba

Hévízen, a Kossuth Lajos utcában egy szálloda tetejét rongálta meg a szél, a keszthelyi hivatásos tűzoltók visszabontották a tetőszerkezetet.

Kollégiumhoz mentek Kaposváron

Kaposváron, az Álmos vezér utcában egy kollégium tetejét a szél hat négyzetméteren megbontotta, a kaposvári hivatásos tűzoltók rögzítették a meglazult elemeket.

Van, ahol a hó jelentet gondot

Bana és Ács között a hófúvás fél méteres torlaszokat emelt, az ácsi önkormányzati, valamint a banai és a bábolnai önkéntes tűzoltók több elakadt autóson segítettek.

Másutt fák dőltek az útra

Az M1-es autópályán Győrnél egy korhadt fa a leállósávra dőlt, a tűzoltók kézi erővel eltávolították. Az ország másik felében, a 33-as főúton Poroszlónál, a tiszafüredi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolítottak el egy nagy méretű fát.

30 méteres fa

A 48-as főúton Debrecennél egy harminc méteres fa úttestre dőlt, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói szüntették meg a forgalmi akadályt.

100 helyre

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.

Még vasárnap is havazhat

A keleti területekre érkező vegyes halmazállapotú csapadék vasárnap a déli órákat követően egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, majd hóba. A Tiszántúl északi felén az esti óráktól kezdődően nagyjából pár centiméter friss hó hullhat. A havazás miatt Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint vasárnap a minimumok mínusz 5 és plusz 3, a maximumok 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakulnak.t