A két tizenéves fiú „bűne” annyi volt, hogy éppen akkor akartak átmenni a zebrán, amikor egy teherautósofőr arra ment. Az ügyészség pénzbüntetést szabna ki a magáról megfeledkező férfiról.

Egy salgótarjáni gimnázium előtt történt

Az eset még 2021. augusztus 3. napján délelőtt történt Salgótarjánban. Ekkor egy férfi épp a megyeszékhelyen közlekedett teherautójával, amikor az egyik városi középiskola előtt található zebra közelébe ért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Későn vette észre őket

Itt két tizenéves fiatal szeretett volna átkelni az úton. Mivel az átkelőhöz érkező egyik autós megállt, hogy átengedje a fiúkat, azok elindultak a zebrán. A másik irányból érkező férfi azonban későn észlelte őket, hirtelen fékezett, dudált és szitkozódással jelezte nekik a veszélyes közúti helyzetről kialakult véleményét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt elég, hogy kiszólt nekik

A két kamasz kérdő kézjellel válaszolt, erre a sofőr a járdán gyalogló sértettek mellett haladva, a lehúzott ablakon keresztül tovább szidta őket. A fiatalokat ez nem különösebben érdekelte, ám a sofőr dühe csak tovább fokozódott: gyorsan kipattant autójából és a fiúk elé lépett a járdán.

Üvöltve fenyegetett

Egyikőjüket, aki megpróbált elhaladni mellette, elkapta, és a mellkasánál fogva ruháját megragadva rángatta, közben mindkettejük felé ordította, hogy „felakasztalak benneteket és megöllek titeket, ha még egyszer ilyet csináltok!” Az ijedt gyerekeket ezt követően magukra hagyta és járművével a helyszínről elhajtott.

Kisebb sérülései lettek

Az ügyészség az ügyben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat – ugyanis az egyik fiú a bántalmazás következtében felsőtestén kisebb mértékben megsérült, s emiatt kérte a hatóságoktól a férfi felelősségrevonását.

Pénzbüntetést adnának neki

Az ügyészség indítványa szerint amennyiben a büntetlen előéletű férfi mindent beismer és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy pénzbüntetés kiszabását javasolja, valamint azt, hogy fizesse meg az ügyben keletkezett közel 37 ezer forintos bűnügyi költséget. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést – derül ki a vádhatóság közléséből.

Fiatalok a célkeresztben

Mindeközben a fővárosban szintén gyerekek voltak egy bűncselekménysorozat sértettjei – mint beszámoltunk róla, ebben az ügyben vádat emelt az ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben. Ez azonban sokkal súlyosabb történet, ugyanis az elkövető az öltözőket fosztogatta.

Sokan áldozatául estek

25 embert károsított meg bűnös ténykedésével, akik többnyire iskolás gyerekek. A férfi január és május között, sorozatjelleggel tulajdonított el értékeket jellemzően 4. és 14. kerületi sportlétesítmények öltözőiből, de általános iskolai, és uszodai öltözőkből is lopott.

Még egy rollert is lenyúlt

Elsősorban pénztárcákat – több esetben személyes okmányokkal, bankkártyákkal együtt -, valamint mobiltelefonokat, táskákat, kabátot vitt el, de volt olyan, hogy egy öltözőszekrénynek támasztott rollertől fosztotta meg a tulajdonosát.

Sok van a rovásán

Az 53 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli, többszörösen minősített lopással, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások bűntettével vádolja az ügyészség. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)