A megalapozott gyanú szerint a szolnoki férfi felajánlotta a nőnek, hogy hazakíséri, azonban útközben bántalmazta és kifosztotta.

Egy helyi lakos szólította meg a hazafelé igyekvő bejelentőt egy szolnoki bevásárló központ területén 2020. július 7-én 21 óra körül. A férfi felajánlotta alkalmi ismerősének, hogy elkíséri otthonáig, amit ő el is fogadott. A 33 éves férfi arra hivatkozva, hogy tud egy rövidebb útvonalat, elcsalta a gyanútlan áldozatát, akit egy sötétebb útszakaszon a hajánál fogva a földre rántott, majd ököllel bántalmazott és szeméremsértő módon fogdosott. A cselekmény során a sértett kezéből a mobiltelefonját kicsavarta, amit a jogsértő magával vitt. A nő a bántalmazás során – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül azonosították, majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály (Tisza MEKTO) munkatársai elfogták, és a Szolnoki Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A nyomozók a gyanúsított kihallgatását követően a terhelt őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kifosztás bűntett és szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.