Pár órán belül három embert is elgázolt a vonat Magyarországon. Hétfő délelőtt Rakamaznál ugrott egy ember a szerelvény alá. Emiatt azok a mentesítóvonatok sem járnak, amelyeket a reggeli felsővezetékszakadás miatt indítottak. Az utasok kiborultak.

Gázolt a vonat

A Füzesabonyból Miskolc, Szerencs érintésével Nyíregyházára hétfő reggel, 8:34-kor elindult személyvonat Rakamaz állomáson elgázolt egy embert.  A rakamazi önkéntes tűzoltók a mentőkkel közösen kiemeltek egy embert a vonat alól. A helyszínre mentőhelikopter is érkezik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem járnak a vonatok

A helyszínelés miatt Rakamaz és Tokaj között nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasok elszállításához pótlóbuszt rendeltek. A Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza vonalon meghosszabbodik a vonatok menetideje.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pótlóbuszok közlekednek

A MÁV azt írja, a baleset miatt pótlóbusz közlekedik a Tokaj InterCity-k helyett Szerencs és Nyíregyháza, a személyvonatok helyett Tokaj és Rakamaz között.

Megrongálódott a felsővezeték

Hétfő reggel megrongálódott a felsővezeték a szajoli állomáson. Szolnok és Szajol között nem közlekedhetnek a vonatok. A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra tartó személyvonat áramszedője letörött, a Szolnok felől behaladó a Nyugati pályaudvar-Nyíregyháza között közlekedő Nyírség InterCity a megsérült felsővezeték-hálózatba futott – írta a MÁV.

Vesztegelnek az utasok

Most a gázolás után a szajoli felsővezeték szakadás miatt kerülő útirányon közlekedő vonatok várakoznak a helyszínelés végére. Vagyis a reggeli baleset óta úton lévő utasok, újabb várakozásra kényszerülnek.

Eredetileg 2 óra kését ígért

A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony, a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon jelentős, 80-120 perces késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani. A felsővezeték helyreállítása délutáig is eltart – ígérte eredetileg a vasúttársaság.

Elégedetlenek az utasok

„Ez nagyon is komoly helyzet elindulunk és nem érünk oda kb ezer embernek kellett leszállni Törökszentmiklósin és telekocsiat küldtek ennyi embernek” – írta az egyik utas a MÁV Facebook oldalán.

Gázolás Érdnél

Vasárnap éjszaka, a Pécsről Budapestre, a Keleti pályaudvarra tartó Sopianae InterCity Érd és Nagytétény-Diósd állomás között elgázolt egy embert. A vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek  a két állomás között.

Gázolás Badacsonynál

Vasárnap délután a Déli pályaudvarról Tapolcára 17:05-kor elindult sebesvonat Badacsonytomaj és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között elgázolt egy embert. A két állomás között a helyszínelés ideje alatt nem közlekedhetnek a vonatok. A vonatpótló buszokkal vitték az utasokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció