Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal az 58 éves férfival szemben, aki a januári fagyban magára hagyta az ittas élettársát a berhidai lakóházuk udvarán.

Disznóvágáson voltak

A 20 éve élettársi kapcsolatban élő pár italozó életmódot folytatott, és egy tavaly januári este is ittasan tértek haza egy berhidai disznóvágásról. Mivel a nő magatehetetlen részeg volt, ezért unokája autóval vitte haza.

A járdán várta a nőt

A férfi biciklivel indult haza a disznóvágásról, korábban haza is ért, mint a párja. A ház bejárati ajtajához vezető járdán várta élettársát.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az unoka kísérte be

Az asszony hozzátartozója és a társaságában lévő férfi bekísérték az udvarba a nőt, s miután a párja felügyeletére bízták, távoztak.

Kint hagyta a hidegben

Miközben az élettárs a házba kísérte volna az élettársát, az asszony elesett, a férfi pedig nem tudta felemelni. Ekkor arcon rúgta, majd a fagypont közeli, 1-3 C°-os hidegben a járdán fekve magára hagyta a nőt, ő maga pedig bement a házba és lefeküdt aludni.

Meghalt a nő

Az asszony a súlyos ittassága miatt nem volt képes arra, hogy a lakásba bejusson, és kihűlés miatt meghalt. A férfi másnap reggel elhunyt élettársát az elesés és a bántalmazás helyén találta meg.

Fegyházat kérnek rá

Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy a férfi a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Berhidai gyilkosság

Egy évvel ezelőtt számoltunk be egy döbbenetes esetről, amely szintén Berhidán, a Veszprém megyei településen történt. Élete végéig börtönben marad az a 42 éves férfi, aki megfojtotta volt élettársát, majd annak 2 éves kisfiát halálra szurkálta. A kettős gyilkosságot pedig rablásnak próbálta álcázni. A két áldozatra a nő házának vevői találtak rá. A szörnyű bűntény részleteit ide kattintva tudod elérni.

Ezen a településen történt mindkét bűncselekmény

Kiemelt kép: illusztráció