Sokkoló baleset történt május elsején Dunakeszin a majálison. A Budapestkörnyéke.hu információi alapján a forgóhordós játékba beszorult egy kisfiú három ujja és a gép letépte azt. A helyszínre gyorsan megérkeztek a mentők, a gyermeket azonnal kórházba vitték. FRISS INFORMÁCIÓ: A Dunakeszi Programirodától azt azinformációt kaptuk, hogy nem tépte le a gyermek ujjait a játék, de az igaz, hogy kórházba kellett szállítani egy kisfiút.

Menekültek a gyerekek

“A gyermekem is ott volt a játékban, hallottam a sikítást és láttam, hogy a gyerekek fejvesztve menekülnek ki a hordóból” – írja az egyik dunakeszi közösségi oldalon egy apuka. A férfi azt is leírja, hogy az eset után perceken belül játékhoz érkezett Dunakeszi alpolgármestere, nem sokkal később a mentők is, akik ellátták a gyermek sérüléseit. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Súlyos kézsérülés

Portálunk megkereste az Országos Mentőszolgálatot, a kommunikációs munkatársuk röviden így írt az esetről: “A mentők egy kisfiút súlyos kézsérülés miatt szállították helyszíni ellátás után kórházba.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyomoz a rendőrség

A rendőrség is megerősítette a baleset tényét. Mint írták: az ügyben a Dunakeszi Rendőrkapitányságon foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják a történtek összes körülményét, a gyermek sérüléseivel kapcsolatban.

Kerestük a polgármestert

Az esettel kapcsolatban megkérdezni Dunakeszi polgármesterét, Dióssi Csabát is. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy az önkormányzatnál indítottak-e vizsgálatot, ha igen, akkor az most hol tart. A másik kérdésünk ahhoz kapcsolódott, hogy 2022-ben is történt egy baleset egy dunakeszi rendezvényen, a gyermeknapon. Szerettük volna megtudni Dióssi Csabától, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek-e a biztonságra? A polgármestertől nem kaptunk választ, viszont a Dunakeszi Programirodától az alábbi információ érkezett a szerkesztőségünkbe:

Politikai rémhírkeltés

„Minden idők leglátogatottabb majálisa volt az idei esemény, a dunakesziek és a környékbeliek is nagy számban keresték fel a programokat. A rendezvénynek a vidámparki részén sajnálatos módon történt egy baleset, amiben egy gyömrői kisfiú több ujja megsérült. A helyszínen lévő egészségügyi személyzet ellátta a sérültet, a kiérkező mentők pedig kórházba szállították. A gyermek ujjainak amputálásáról szóló hírek a mi információnk szerint szerencsére nem igazak, ez politikai rémhírkeltés. A rendőrség azonnal lezárta a játékot, megkezdte a szakértői vizsgálatot és a nyomozást. A vidámpark tulajdonosa együttműködő a hatóságokkal, minden hivatalos dokumentációt a rendőrség rendelkezésére bocsátott. A hatóság tájékoztatása szerint engedélyek rendben voltak. A nyomozás lezárultával a rendőrség tud majd hivatalos tájékoztatást adni a további részletekről. Jobbulást kívánunk a kisfiúnak.” – írták a szerkesztőségünknek küldött közleményükben.

Sokan voltak és nem volt olcsó Dunakeszin a majális

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu

Akár 50 ezer forintba is kerülhet egy délután

Dunakeszin a majális idén is nagy rendezvény volt. Sok ezren érkeztek a Duna-partján elhelyezkedő úgynevezett Katonadombra, amely tulajdonképpen egy ártéri rét. A majális nem volt olcsó, egy 2 perces dodzsemezés egy kisautóval 2500 forintba került, a körhinta alig 3 percre pedig 1500 forint volt és ezek még az olcsóbb játékok voltak. Egy család könnyedén elkölthetett akár 50 ezer forintot is Dunakeszin, így érthető, hogy sokakban felmerül a kérdés: mennyire biztonságos egy olyan forgó hordó, amelybe könnyen beakadhat egy kisgyermek keze, ráadásul letépheti az ujjait. 

Orrvérzés és fejsérülés

Ahogy azt elsőként a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megírta rossz vége lett Dunakeszin 2022-ben a gyermeknapnak is. A hullámvasútról vérző fejű gyerekek és felnőttek szálltak le, mert egy vészfékezés miatt kitörött a kereke szerkezetnek. Anikó három gyermekkel ült a sárkányos hullámvasúton, amikor a baleset történt. „A gyerekek a fejükön sérültek meg, a jármű vas fogantyúját fejelték le. A kislányom fejsérülést szenvedett, erős orrvérzése volt, felszakadt a szemöldöke.” – mondta akkor az édesanya.

Baleset Dunakeszin a gyermeknapon is

A hullámvasút üzemeltetője kiadott egy közleményt, ebben az állt, hogy azért kellett vészfékkel megállítani a hullámvasutat, mert azon menet közben felállt egy gyermek, aki jelezte, hogy rosszul van és ki akar szállni. Az irányítófülkében ülő kolléga észlelte a jelzést és alkalmazta a vészmegállítót. A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltörött az összekötő a pályán ezért kitörött egy kerék és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés eredményezte hirtelen megállás miatt megütötték magukat az utasok. Töbeket kórházb kellett szállítani. Ide kapcsolódik: „Az egyik anyuka arcát teljesen beborította a vér, a kislánya sokkos állapotban volt”  – megszólaltak a dunakeszi hullámvasút-baleset érintettjei

Kiemelt kép: Majális Dunakeszin – Kékvillogó-montázs