A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, ismeretlen társát keresik.

A Budapesti Rendőr- főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya 2020. augusztus 25-én fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt rendelt el nyomozást egy dohánybolt alkalmazottjának feljelentése miatt.

Két férfi ment be 2020. augusztus 25-én 17 óra körül egy 11. kerület Etele téren lévő dohányboltba, ahol az egyikük felszólította az eladót, hogy „pakoljon ki” és a nyomaték kedvéért elővett egy fegyvert is, közben a férfi társa pedig a kassza kipakolására szólította fel az eladót.

Az eladó nem tett eleget a férfiak felszólításának, akik így üres kézzel távoztak az üzletből.

A nyomozók az üzletben szemlét tartottak, lefoglalták a bolt, és a környéken lévő biztonsági kamerák felvételeit is, ekkor jelezte nekik a dohánybolt alkalmazottja, hogy a közeli téren felismerni véli azt a férfit aki fegyvert fogott rá.

A rendőrök igazoltatták az 54 éves C. Lászlót, akinél egy gáz- és riasztófegyvert és hozzá tartozó lőszereket találtak, emiatt a férfit elfogták és előállították. Az adatgyűjtés során megállapították azt is, hogy C. László a rablási kísérlet előtt egy közelben lévő nyilvános WC-ben több lövést is leadott gáz- riasztó fegyverével.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi a rablás kísérlet előtt két órával vette a gáz- és riasztófegyvert, aminek még a blokkját is megtalálták nála a nyomozók. Azonban a férfinak arra nem volt engedélye, hogy az utcán is hordja.

A BRFK Rablási Osztály nyomozói C. Lászlót fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Jelenleg ismeretlen társát keresik.

Kiemelt kép: Illusztráció