A felvételek ugyancsak megerősítik azt, hogy másodpercek alatt történt minden,. ráadásul a látási viszonyok erősen korlátozottak voltak. A műszaki mentés már egyébként véget ért, a forgalom zavartalanul halad az érintett szakaszon.

Hatalmas volt a por

„Az M1-esen tartottunk Győr fele. Az erős szél porfelhőt fújt az útra, ami rontott a látási viszonyokon. Én egy kisbusz jellegű kocsiban utaztam, hátul ültem”- idézte fel a szombati M1-esen történt tömegbaleset pillanatait a Telex egyik olvasója. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Egy ember meghalt a szerencsétlenségben

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, szombat délután nem sokkal fél három előtt az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, közel negyven autó ütközött össze a hatalmas por miatt. Több jármű kigyulladt, egy ember pedig életét veszítette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fehér füst tűnt fel

„Egyszer nagyot lassult a kocsi, a biztonsági öv megfogott, következett az ütközés, elől kinyíltak a légzsákok. A kocsi motorházának tetejéből fehér füst szállt fel, de valószínűleg még nem égett” – idézte fel a drámai pillanatokat.

Pánikhangulat uralkodott

Az volt a szerencséje, hogy hátulról nem jöttek beléjük. Kiszálltak az autóból, s néhány dolgot magukkal vittek, s lejöttek az autópályáról. „Közben továbbra is fújta a homokot a szél, pánikszerű volt a hangulat. Ahogy terjedtek a lángok, a homok füsttel vegyült.”

Ennyien kerültek kórházba

Az autópályától eltávolodva kisebb-nagyobb pukkanásokat lehetett hallani. Ez vélhetően a terjedő tűz miatt volt. 19 jármű utastere égett ki, többek közt egy kamioné. Négy mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett a helyszínre, 39 embert vittek kórházba.

A tűzoltóknak is volt teendőjük

Tíz gyerek is megsérült: négyen súlyosan, hatan pedig könnyebben. Huszonkilenc felnőtt szorult ellátásra. Tízen súlyosan, tizenkilencen pedig könnyebben. A katasztrófavédelem a helyszínen tűzvizsgálatot végzett, hogy megállapíthassák, mitől csaptak fel a lángok.

Most már befejeződött a helyszínelés

Csak a vizsgálat után történhetett meg a járművek elszállítására – mondta el még szombaton a portálnak a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az Útinform vasárnap reggel azt közölte, hogy befejeződött a műszaki mentés, s így már zavartalanul haladhat a forgalom.

Drámai képsorok a balesetről

Közben a Tenyek.hu megszerzett egy olyan felvételt, amelyet az egyik autó fedélzeti kamerája rögzített. Ezen is látható, hogy hatalmas por száll az autópályán, majd szinte a semmiből felbukkan egy kamion és egy neki ütközött kocsi. Innentől kezdve a karambol nem volt elkerülhető.

Hatalmas szél volt

„A mi információink szerint ebbe a lokális szélátfúvásba érkezett meg néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki” – utóbbit pedig már az autópályákat üzemeltető cég szóvivője mondta az RTL-nek.

Szinte semmit sem láttak

Szimicsku László azt mondta, amint értesültek a balesetről, azonnal „megnézték a kameraképeket, amin nem nagyon lehetett látni semmit, csak annyit, hogy tűz ütött ki, ugyanis a környéken nagy volt a szél.” Egy húsz méteres sávban keletkezett szélátfújás. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Ez pedig a fedélzeti kamera felvétele

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)