Sok helyen okozott komoly károkat a péntek este az ország középső részén lecsapó vihar. Az időjárási helyzet miatt pénteken délutántól éjfélig országszerte összesen 902 esetben volt szükség a tűzoltók segítségére, estétől már Pest vármegyében is többször kellett beavatkozniuk.

Járókelőre dőlt az akác

A nyugat-keleti irányba mozgó viharzóna számos helyen leszakított vezetékeket, fákat tépázott meg vagy döntött ki. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében személyi sérülés is történt: Nyíregyházán, az Árpád utcában a heves szél kidöntött egy akácot, amely egy járókelőre dőlt, súlyos sérülést okozva. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kidőlt fák Cegléden

Pest vármegyében a legtöbben Cegléden tárcsázták a segélyhívó számot, az esetek nagyobb részében leszakadt ágak, kidőlt fák miatt, de érkezett bejelentés egy hotelből is, amelynek mélygarázsába, gépészeti termébe folyt be az esővíz. A helyiek rég láttak olyan ítéletidőt, mint ami péntek este tombolt náluk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szünetelt az áramszolgáltatás

A viharos szél és a kidőlő fák az ország számos pontján szakították el az elektromos vezetékeket, emiatt több mint kétszáz település százezernél is több fogyasztói helyén szünetelt hosszabb-rövidebb időre az áramszolgáltatás. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan számolják fel a károkat – jelezte közleményben a Katasztrófavédelem.

További késések a vasúti közlekedésben

A vasúti közlekedésben szombaton reggel és délelőtt még késésekre, kimaradó járatokra, illetve egyes vonalakon pótlóbuszos közlekedésre is számítani kell az országon átvonuló viharok okozta károk miatt – közölte a MÁV szombaton hajnalban.

Felsővezetékek szakadtak le

A vihar során a balatoni vonalakon, Budapest több elővárosi vonalán és Miskolc-Nyíregyháza térségében is fák dőltek a vasúti vágányokra, felsővezetékek szakadtak le. Több helyen már sikerült elhárítani a károkat, azonban az újszászi, a ceglédi vonalon, valamint a Miskolc-Nyíregyháza vonalszakaszon a szakemberek még dolgoznak a helyreállításon. Az egyik legkomolyabb eset a Zágrábból a Déli pályaudvarra tartó Agram-Tópart InterCity vonattal történt, amely a sínekre dőlt fának ütközött, és meghibásodott a mozdonya. 

Helyreállt a rend Balatonkenesénél

Balatonkenesénél szombat hajnalra eltávolították a péntek esti vihar által kidöntött fát, így ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok Balatonfüred és Szabadbattyán között. A késések fokozatosan csökkennek. Kora reggelig helyreállhat a menetrend a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon.

Tájékozódjanak!

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódjanak a MÁV honlapján, a MÁVINFORM közösségi oldalán, vagy a Vonatinfó és a MÁV applikáció segítségével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez a szupercella csapott le a Balatonnál:

Kiemelt kép: ítéletidő tombolt Cegléden. Fotó: Facebook/Hello Cegléd