Sokáig küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteni. A halálát füstmérgezés okozta, azonban a végső szót a szakértők mondják majd ki.

Pusztító tűz

Meghalt egy idős asszony, akinek teljesen kiégett a családi háza Csobánkán. A ház szinte minden szobája porig égett – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

Gyorsan terjedtek a lángok

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, vasárnap délután lángra kapott egy ház a Pest vármegyei településen, a Múzsa utcában. Három járművel tizennyolc tűzoltó percek alatt a helyszínre érkezett, ahol a ház szinte minden helyisége égett már, valamint az épület sűrű füsttel telítődött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szomszédok hívtak segítséget

Az ott élő nyugdíjas asszonyt csak az oltás végén találták meg a tűzoltók, nem lehetett megmenteni az életét. „Hatalmas nagy füst lángokat az egyik oldalon láttam” – nyilatkozta az egyik lakó a stábnak. A szomszédok vették észre, hogy baj van, ők hívtak segítséget is.

Egy embert találtak

Érkezésükkor az épület szinte már minden helyisége teljes egészében égett. A tűzoltók azonnal megkezdték a lángok oltását, több vízsugár segítségével, majd ezt követően átvizsgálták az épületet. Az átvizsgálás során az egyik helyiségben egy embert találtak.

Kirobbant ablakok

Őt kivitték és a mentőszolgálat szakembereinek átadták, akkor már eszméletlen állapotban volt. A tűz olyan pokoli volt, hogy a hőségtől még a tetőablakok is kirobbantak. A mentők sokat küzdöttek az asszony életéért, miután a tűzoltók kihozták a füsttel teli házból.

Küzdelem a lángokkal

Nem lehetett rajta segíteni

A pilisvörösvári mentőállomást riasztottuk, az idős nő újraélesztési kísérlete azonnal megkezdődött – mondta el az Országos mentőszolgálat (OMSZ) pr-és kommunikációs igazgatója. Győrfi Pál hozzátette, a mentők is harcoltak érte, de sajnos menthetetlen volt. A halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

Sok volt az elektromos hálózatnak a terhelés

Az első vizsgálatok szerint füstmérgezés ölte meg az asszonyt. A TV2 úgy tudja, az asszony a hűvös miatt egy elektromos hősugárzóval akart fűteni, amit nem bírt el az elektromos hálózat és ez okozta a tüzet.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Cikkünkben használt képeinket a szentendrei önkéntes tűzoltók készítették.)