Nem elég, hogy egy ember halála szárad a lelkén, még más egyéb bűncselekményeket is elkövetett. Arra is fényt derítettek, hogy nem sokkal a tragédia előtt drogosan vezetett – méghozzá eltiltás alatt.

Törvénysértések sorozata

Több bűncselekmény miatt is vádat emeltek azon férfi ellen, aki még tavaly december 17-én okozott halálos balesetet Bács-Kiskun vármegyében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átment a szemközti sávba

Ekkor kora reggel Nyárlőrinc település közelében haladt autójával, borult időjárási és éjszakai látási viszonyok között amelyben utas is volt. Útja során azonban valamiért áttért a szemközti sávba, amit a szemből érkező személyautó sofőrje észlelt és emiatt fékezett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A vétlen autós meghalt

Emiatt összeütköztek, majd végül a felezővonalon, egymással merőleges irányban álltak meg. A baleset következtében a vétlen autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mellette ülő utasa nyolc napon túl gyógyuló sorozatos bordatörést szenvedett.

Drog a kocsiban

A vétkes sofőr kisebb karcolásokkal megúszta. Biztonsági övet egyik autóban sem használtak. A kecskeméti rendőrök a vádlott autójában „kristály” nevű dizájnerdrogot is találtak. Persze később kiderült, hogy nem csak ez van a rovásán.

Bódult vezetés

A nyomozás során kiderült, hogy néhány héttel a balesetet megelőzően a férfi Martfű lakott területén kábítószeres állapotban autózott – mindezt ráadásul úgy tette, hogy korábban a rendőrség minden járműkategóriát illetően eltiltotta a vezetéstől.

Ezekkel a bűncselekményekkel gyanúsítják

Bűnlajstroma tetemes: a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozása, bódult állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségével, valamint új pszichoaktív anyag birtoklásának bűntettével vádolja az ügyészség.

Rácsok mögött

Éppen emiatt vele szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoznak – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség keddi tájékoztatásából. A férfi azóta is letartóztatásban várja, hogy ügyében ítélet szülessen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A vétlen autós kocsija

Életkép az ütközés után

A karambol nyomai

(Cikkünkben használt képeink az ügyészségi közleményből származnak.)