Szörnyű gyermekbaleset történt hétfőn este nyolc óra után nem sokkal Budapesten: a Haller utcán, a Mester utca felől a Nagyvárad tér felé tartó 24-es villamos gázolt el egy kisfiút, aki megpróbált előtte szabálytalanul átszaladni. A gyermek a villamos alá szorult, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók a szerelvény megemelése után a mentőkkel közösen tudták kiemelni, majd hőtartó fóliába helyezték. Beszámolónk végén láthatják a helyszínen készült fotókat.

Át akartak futni a villamos előtt

A 10 év körüli ukrán nemzetiségű srác hasonló korú társával akart átfutni a Gát utca magasságában található gyalogátkelőhelyen, a Haller park irányából. Egyikőjük a nekik balról közeledő villamost észlelve megtorpant, a másik fiú azonban a szemtanúk elmondása szerint lelassított, majd újból nekiiramodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elgázolta és maga alá gyűrte

A villamospálya melletti járdaszigethez érve már érezhette, hogy ez így nem fog összejönni, ezért jobbra letért a gyalogátkelőről és egyenesen próbált a villamos előtt átvágni, de sajnos ez sem sikerült neki. A szerelvény alacsony sebességgel ugyan, de elgázolta a fiút, majd maga alá gyűrte és több, mint 5 méteren keresztül tolta, mire meg tudott állni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Óriási szerencséje volt

A gyermek a villamos alá szorult, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók a szerelvény megemelése után a mentőkkel közösen tudták kiemelni, majd hőtartó fóliába helyezték, végül gyermekmentő szállította a Heim Pál Gyermekkorházba. Súlyosan megsérült, vélhetően eltört az egyik lába, amely a villamos alá szorult, de még így is szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a szerelvény életmentő kerete megakadályozta, hogy a kerekek alá zuhanjon, illetve mivel a villamos bal első kereke így is nagyjából 5 centiméterre állt meg az egyik karjától…

Az utasok megúszták  

Az alacsony sebesség miatt a villamos vezetőjének nem kellett hirtelen nagyot fékeznie, így legalább a fedélzeten nem estek el az utasok.

Pótlóbuszok, terelés

A baleset miatt a 23-as villamos a Haller utca / Soroksári út és a Nagyvárad tér M között, a 24-es villamos pedig a Nagyvárad tér M és a Közvágóhíd H között mintegy két órán keresztül nem közlekedett, helyette pótlóbuszok szállították az utasokat a Nagyvárad tér és Közvágóhíd között, valamint a mentés és a helyszínelés idejére a közúti forgalmat is elterelte a Rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK