Ez sem a vasút napja volt: embert gázoltak az éjszaka Gyömrő és Mende között, kedden napközben pedig egy 90 éves férfi a lehajtott sorompón ment keresztül az autójával. Lényegében másodperceken múlt a tragédia az átjáróban.

Gázolás Gyömrő és Mende között

A Keleti pályaudvarról Szolnokra 20:50-kor elindult S60-as személyvonat Gyömrő és Mende között elgázolt egy embert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átszállították az utasokat

A vonat a történtek miatt nem közlekedett tovább, utasait egy másik járatra szállították át a kataszrófavédelmi szakemberek segítségével.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közlekedés egy vágányon

Gyömrő és Mende között a hatósági intézkedések ideje alatt csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok. A menetidők 15-20 perccel meghosszabbodtak.

Hajnalban állt helyre a rend

A helyszínelés hajnalban fejeződött be, nem sokkal később a menetrend is helyreállt az újszászi vonalon – adta hírül a Mávinform.

„Még mindig nem tanulnak belőle”

„Még mindig nem tanulnak belőle, hogy nem azon az öt percen múlik az ember élete. Csak az utasokkal és a személyzettel tollnak ki ezek a figyelmetlen vagy öngyilkos emberek” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

Több gázolás lesz, mint tavaly?

„Szerintem idén még a tavalyinál is több gázolás lesz, mivel már most több van, mint tavaly január és február között. Kíváncsi leszek, mikor jön meg az emberek józan esze, a vasút veszélyes üzem” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Halkabb motorvonatok

„A KISS motorvonat gázolt, valószínűleg az is szerepet játszik egy balesetben, hogy ez halkabb. A zakatoló vonathoz szokott emberek kevésbé veszik észre, ha figyelmetlenek” – írta valaki a fórumon.

Csukott sorompónál hajtott át

A kedd sem volt eseménytelen a vasútnál: egy 90 év körüli férfi személyautójával a hódmezővásárhelyi Bajcsy-Zsilinszky utcán közlekedett, amikor a szemébe tűző nap miatt feltehetőleg későn észlelte vasúti átjárónál sorompó csukott állapotát, ezért áthajtott azon.

Megúszta a tragédiát

A férfihez mentőt hívtak, szerencsére sérülések nélkül úszta meg a nem mindennapi eseményt. Nagy szerencse, hogy nem történt tragédia: a sorompót azért csukták le, mert éppen egy arra közlekedő vonat érkezett oda rövid időn belül… A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció