A talpától a fejéig lángolt egy férfi a Vas vármegyei Jákon. Egy közelben dolgozó munkás mentette meg az életét, mentőhelikopter szállította a győri kórházba.

Nagy erőkkel vonultak ki

Mentők, tűzoltók, rendőrök és mentőhelikopter érkezett kedden délután a jáki József Attila utcába, ahonnan egy súlyosan sérült férfit szállított el a helikopter a győri kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meggyulladt a ruhája

A 39 éves áldozat a parázsló hamut vitte volna ki a házhoz, mikor a szél ráfújta a ruhájára és az meggyulladt. Tűzoltóként dolgozó rokona is odasietett hozzá, a szomszédok hívták a mentőket, akik mentőhelikopterrel vitték kórházba, életveszélyben van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Légi úton vitték kórházba

 A mentők a 112Press megkeresésére adott szűkszavú válaszából annyi derült ki, hogy „a helyszínről egy férfit súlyos sérülésekkel légi úton szállítottak a területileg illetékes kórházba” – írta Csép Vivien Dorka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

Kipattanó szikra okozta

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy meghalt egy férfi Pest megyében, miután kigyulladt a hétvégi háza. A tüzet feltehetően a kályhából kipattanó szikra okozhatta. Zoltán, az áldozat, nemrég ment nyugdíjba, családja messze élt tőle, életvitelszerűen élt a hétvégi házában.

Halálos tűzeset Biatorbágyon

Este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy teljes terjedelmében ég egy hétvégi ház Biatorbágy külterületén, a Szarvas-hegyen. A húsz négyzetméteres lángoló faházhoz tizenkilenc tűzoltó vonult összesen három járművel – írta  BudaPestkörnyeke.hu.

Gázpalackot vittek ki

A tájékoztatás szerint a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből, megelőzve ezzel egy robbanást. A lángok megfékezése negyedórát vett igénybe. 

A kályha okozhatta a tüzet

A szakemberek oltás közben egy holttestet találtak a faház romjai között. A tűz feltehetően az épületben működő kályhából indult, de a pontos okát a tűzvizsgálat fogja kideríteni.

Pár hónapja ment nyugdíjba

Biatorbágy Bűnmegelőzés Facebook csoportban is többen búcsúznak az elhunyt férfitól. Az egyik kommentelő ezt írta: „A családja messze lakik. Barátai voltak, voltunk neki. Pár hónapja ment nyugdíjba. Közel állt hozzám. Fáj, hogy elvesztettük! Nem ezt érdemelte! Egyszerű, jó ember volt. Nyugodj békében Zoli!” Egy másik hozzászóló arról ír, hogy most már „nem kell több tűzifát vinnem neked”.

Felrobbant a kazán

Tavaly áprilisban, felrobbant a kazán az egyik biatorbágyi házban. A melléképület lángba borult. A benne tartózkodó idős asszonyt a szomszéd húzta ki az épületből. A néni életét nem sikerült megmenteni.

Füstölt a melléképület

„Kinéztem az ablakon és láttam, hogy füstöl a hátsó épület kéménye. Tudtam, hogy baj van, mert gázkazánjuk van és az nem füstölhet” – mondta az eset után a szomszéd ház lakója a BudaPestkörnyeke.hu hírportál helyszínen tartózkodó tudósítójának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció