Meghalt egy férfi Pest megyében, miután kigyulladt a hétvégi háza. A tüzet feltehetően a kályhából kipattanó szikra okozhatta. Zoltán, az áldozat, nemrég ment nyugdíjba, családja messze élt tőle, életvitelszerűen élt a hétvégi házában.

Halálos tűzeset Biatorbágyon

Vasárnap este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy teljes terjedelmében ég egy hétvégi ház Biatorbágy külterületén, a Szarvas-hegyen. A húsz négyzetméteres lángoló faházhoz tizenkilenc tűzoltó vonult összesen három járművel – írja  BudaPestkörnyeke.hu.

Gázpalackot vittek ki

A tájékoztatás szerint a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből, megelőzve ezzel egy robbanást. A lángok megfékezése negyed órát vett igénybe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kályha okozhatta a tűzet

A szakemberek oltás közben egy holttestet találtak a faház romjai között. A tűz feltehetően az épületben működő kályhából indult, de a pontos okát a tűzvizsgálat fogja kideríteni.

Pár hónapja ment nyugdíjba

A Biatorbágy Bűnmegelőzés Facebook csoportban is többen búcsúznak az elhunyt férfitól. Az egyik kommentelő ezt írta: „A családja messze lakik. Barátai voltak, voltunk neki. Pár hónapja ment nyugdíjba. Közel állt hozzám. Fáj, hogy elvesztettük! Nem ezt érdemelte! Egyszerű, jó ember volt. Nyugodj békében Zoli!” Egy másik hozzászóló arról ír, hogy most már „nem kell több tűzifát vinnem neked”.

Figyelmeztet a katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem közlése szerint a hétvége mindkét napján történt egy halálos tűzeset, amelyek oka feltételezhetően a kályhából kipattanó szikra volt. A hasonló esetek megelőzése érdekében az éghető anyagokat és a tüzelőt ne tároljuk közvetlenül a fűtőeszköz mellett.

Felrobbant a kazán

Tavaly áprilisban, felrobbant a kazán az egyik biatorbágyi házban. A melléképület lángba borult. A benne tartózkodó idős asszonyt a szomszéd húzta ki az épületből. A néni életét nem sikerült megmenteni.

Füstölt a melléképület

„Kinéztem az ablakon és láttam, hogy füstöl a hátsó épület kéménye. Tudtam, hogy baj van, mert gázkazánjuk van és az nem füstölhet” – mondta az eset után a szomszéd ház lakója a BudaPestkörnyeke.hu hírportál helyszínen tartózkodó tudósítójának.

Helyszíni felvétel az áprilisi tűzeset után

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

A szomszéd próbálta megmenteni

Az idős férfi elmondta, hogy azonnal átment, kinyitotta a melléképület ajtaját. Rögtön meglátta, hogy a szomszédasszony mozdulatlanul fekszik a földön, teste több helyen megégett. „Fogtam, kihúztam a szomszédasszony testét az udvarra és hívtam a 112-t. Mondtam nekik, jöjjenek a tűzoltók, mentők, mert itt nagy baj van. De hát már akkor nem élt”.

Kigyulladt a kazánház

A szomszéd azt mondta, hogy csak ezután lehetett hallani a robbanást. A nyolcvan négyzetméteres családi házzal egybeépített harminc négyzetméteres kazánház teljes terjedelmében csak ezután gyulladt ki.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: korábbi tűzeset Biatorbágyon – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu