Egyszerre hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden Zalaegerszegen. A bejelentés emailben érkezett, a felkészült szakemberek azonnal megkezdték az iskolák átvizsgálását.

Emailben jött az üzenet

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. február 7-én 8 óra 21 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum email üzenetet kapott, hogy hét oktatási intézményben bomba van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiürítették az iskolákat

A bombariadók miatt az iskolákat kiürítették és megkezdődött az épületek tüzetes átvizsgálása.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kutyák is segítettek

A rendőrök azonnal az érintett helyszínekre vonultak, és szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével megkezdték az épületek átvizsgálását.

Nem találtak robbanószerkezetet

Az ügyben a zalaegerszegi Ady, Csány, Dózsa, Ganz, Kölcsey, Petőfi és Zrínyi iskola volt érintett. A vizsgálatok befejezése után kiderült, hogy robbanószerkezetet vagy gyanús tárgyat sehol sem találtak.

Megkezdték a nyomozást

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben indított nyomozást.

Robbantással fenyegetőzött

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy robbantással fenyegetőzött egy férfi Dányban. Nem telt bele két óra, a Pest vármegyei rendőrök azonosították és elfogták

Eltorzított hangon telefonált

Eltorzított hangon telefonált a segélyhívóra 2023. január 18-án 12 óra 19 perckor egy férfi, hogy közölje: Dány, Akácfa utcában bombát helyezett el, ha azt 3 órán belül nem hatástalanítják, robbanni fog. 

Kiürítették az utcát

Az akkor még ismeretlen konkrét helyet, házszámot nem mondott, így a rendőrök az egész utcát kiürítették, és a Készenléti Rendőrség bombakutató szolgálati kutyájával kiegészülve fésülték át a területet.

Kiszúrtak kétszáz emberrel

Robbantásra alkalmas eszközt sehol sem találtak, közel 200 embernek azonban ideiglenesen el kellett hagynia lakó-, és tartózkodási helyét.

Még a telefonfülkéket is átnézték

Mindeközben az adat- és információgyűjtés folyamatos volt, telefonfülkét szemléztek, kamerafelvételeket és a bejelentés szövegét elemezték a zsaruk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció