Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki tavaly májusban kioltotta munkatársnője életét az egyik veszprémi gyárban.

Vérengzés a videójátékokban

A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékkal játszott, amelyben szúrófegyverekkel lehet ölni, és a vádlott számára a videójátékos ölés és a valóság felcserélődött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Éles kést vásárolt magának

A férfi 2022 májusa előtt egy 12,5 centiméter pengehosszúságú recés, éles, hegyben végződő kést vásárolt magának, melynek nyelére, hogy az ne váljon csúszóssá, egy puha, nedvszívó szövetet ragasztott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vonzódott hozzá

A sértett ugyanabban a gyáregységben, a vádlottól mintegy 20 méterre dolgozott, és bár a munkavégzésük során találkoztak, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi vonzalmat érzett az asszony iránt, de megszólítani sem merte.

Rátámadt a nőre

A vádlott 2022. május 22-én hajnalban, az éjszakai műszakot követően a gyártósoron a munkáját szintén befejező nő érkezésére várt, majd röviddel azután, hogy a sértett elhaladt mellette, utánament a női öltözőbe, és a hátizsákjából elővett késsel rátámadt.

Segítséget kért

A sértett segélykiáltására két munkatársuk is az öltözőbe szaladt, de a vádlott ekkor már a vérző sértett mellett, a kést kezében tartva állt, majd a férfiak felé indult, akik a támadásától tartva elfutottak és segítséget kértek.

Brutális sérüléseket okozott

Az elkövető a sértett védekezése ellenére, rendkívüli brutalitással számos súlyos sérülést okozott, köztük olyanokat, melyek következtében az asszony a helyszínen az életét vesztette. A meggyilkolt nő minőségellenőrként dolgozott az elektronikai vállalatnál.

Összeomlott a család

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a 45 éves nő családja teljesen összeomlott a történtek miatt. Az asszony veszprémi munkahelyétől nem messze, Bakonynánán lakott a családjával. A kétgyermekes édesanya, S. Zsuzsa hozzátartozói teljesen értetlenül álltak a történtek előtt, képtelenek felfogni, mi vezethetett odáig, hogy valaki kioltsa szerettük életét.

Buszmegállóban fogták el

A gyilkosság után a rendőrök az elkövetőt egy közeli buszmegállóban fogtak el. A 25 éves, Hajdú-Bihar megyéből származó magyar állampolgár családja csak napokkal a történtek után értesült arról, miért tartják fogva a rendőrök a férfit.

Több nőnél is próbálkozott

„Az a férfi nem olyan régóta dolgozhatott a cégnél, de úgy tudom, már több nőnél is bepróbálkozott, mások is panaszkodtak rá. Korábban viszont sosem volt agresszív, nem tudjuk, most mi történhetett vele. Biztos a visszautasítás miatt támadhatott. A munkások az étkezdében a saját késeikkel ehetnek, így könnyen bevihette magával a gyilkos eszközt” – mondta akkor a Blikknek a cég egyik alkalmazottja.

Különös kegyetlenség

A férfi ellen előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség – adta hírül az Ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a gyilkosság helyszíne. Fotó: police.hu