Durva baleset történt szerdán Békésben: a Mezőhegyesről Békéscsabára tartó személyvonat oldalának ütközött egy gépkocsi Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között a jól működő, tilos jelzést mutató fénysorompós vasúti átjáróban. Beszámolónk végén mutatjuk a helyszínen készült képeket.

Oldalba kapta a vonatot

Személyvonat és gépkocsi ütközött Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között; az utasok közül senki nem sérült meg. A Mezőhegyesről Békéscsabára 9:35-kor indult személyvonat oldalának ütközött egy gépkocsi Mezőhegyes és Belsőkamaráspuszta között a jól működő, tilos jelzést mutató fénysorompós vasúti átjáróban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhagyta a sínpályát

A motorkocsi két tengellyel kisiklott, így a műszaki mentés és a helyszínelés elhúzódhat. A vonatok nem közlekednek Mezőhegyes és Mezőkovácsháza között, az utasokat pótlóbuszok szállítják – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nyolc utas

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, hogy a vonaton nyolc ember, a gépjárműben a sofőr tartózkodott. Az átjáróban teljes útlezárás, a vasútvonal érintett szakaszán teljes pályazár volt érvényben.

„Szegény mozdonyvezető”

„Szegény mozdony vezető és szegény utasok remélem mindenki jól van és ki tartást kívánok nekik!” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

Hat kocsi siklott ki

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy kisiklott egy 12 vagonból álló tehervonat hat kocsija Kétpónál július 9-én 12 óra 30 perc körül. A kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Személyi sérülés nem történt. A veszély elhárításáig és a pálya felszabadításáig a Budapest Keleti Pályaudvar és Békéscsaba viszonylatában mindkét irányban szünetelt a vasúti forgalom.

Nem történt nagyobb baj

A Budapestkörnyéke.hu írt arról májusban, hogy egy gabonát szállító tehervonat személykocsival ütközött Pilis közelében, egy vasúti átjáróban. Az összetört autót a tűzoltók áramtalanították, majd eltávolították a sínekről.

Veresegyházán is csoda történt

Valóságos csoda történt Veresegyházon. Egy hófehér kocsit vezető nő ugyanis a tilos jelzés ellenére egyenesen a Ráday utcánál található vasúti átjáróra hajtott. Ott találkozott a közeledő vonattal, ami egyenesen az autójának rohant, majd száz méteren keresztül tolta azt maga előtt. A helyiek nem hittek a szemüknek: a nő a baleset után saját lábán szállt ki a roncsból.

Személyautó és vonat ütközött

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy durva vonatbaleset történt Őrbottyán és Veresegyház között. Egy személyautó ütközött neki a Vácról a budapesti Nyugati pályaudvarra tartó vonatnak. A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szerdai baleset helyszíne

A szerdai baleset helyszíne

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Mávinform