Kisiklott egy tehervonat Kétpónál. A Budapest Keleti Pályaudvar-Békéscsaba vasútvonalon mindkét irányban szünetel a közúti és a vasúti forgalom! t A legfrissebb hírek szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Cikkünk végén helyszíni fotót is láthatnak.

Hat kocsi siklott ki

Ez idáig ismeretlen ok miatt siklott ki egy 12 vagonból álló tehervonat hat kocsija Kétpónál 2023. július 9-én 12 óra 30 perc körül. Jelenlegi információink szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szünetel a vasúti forgalom

Személyi sérülés nem történt. A veszély elhárításáig és a pálya felszabadításáig a Budapest Keleti Pályaudvar és Békéscsaba viszonylatában mindkét irányban szünetel a vasúti forgalom.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem történt nagyobb baj

A Budapestkörnyéke.hu írt arról májusban, hogy ritkán végződik szerencsésen vonat és autó találkozása. Ezúttal azonban szerencséje volt a sofőrnek, élve megúszta a tehervonattal az ütközést. 

Megint vasúti átjáróban

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy gabonát szállító tehervonat személykocsival ütközött Pilis közelében, egy vasúti átjáróban. Az összetört autót a tűzoltók áramtalanították, majd eltávolították a sínekről. Sérültekről a katasztrófavédelem nem írt.

Veresegyházán hasonló csoda történt

Valóságos csoda történt Veresegyházon pár napja. Egy hófehér kocsit vezető nő ugyanis a tilos jelzés ellenére egyenesen a Ráday utcánál található vasúti átjáróra hajtott. Ott találkozott a közeledő vonattal, ami egyenesen az autójának rohant, majd száz méteren keresztül tolta azt maga előtt. A helyiek nem hittek a szemüknek: a nő a baleset után saját lábán szállt ki a roncsból.

Személyautó és vonat ütközött

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy durva vonatbaleset történt a múlt héten, péntek délelőtt Őrbottyán és Veresegyház között. Egy személyautó ütközött neki a Vácról a budapesti Nyugati pályaudvarra tartó vonatnak. A fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott.

Megdöbbent szemtanúk

Az eset fényes nappal történt, így sokan ott tartózkodtak a környékről, és döbbenten szemlélték a roncsot. Elmesélték, hogy az autó szörnyű állapotban volt, ugyanis kiderült, hogy a vonat majdnem száz méteren keresztül tolta maga előtt a járgányt és a benne ülő sofőrt is.

Maga előtt tolta a szerelvény

„Mi nem láttuk a balesetet, csak az eredményt, de az átjárótól jóval lejjebb, nagyjából 100 méterre lehetett, szóval valószínűleg addig tolta maga előtt a szerelvény” – mondta egy helyi lakos. Mint mondták, az autó eleje szinte teljesen megsemmisült: nem maradt elülső része, mintha kettényílt volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: police.hu