Életfogytiglant kaphat az idős férj, aki újbudai lakásukban végzett gyógyíthatatlan feleségével a napokban. A beteg pár közös öngyilkosságra készült, ám a férfi végül életben maradt. A férfi zárt elmeosztályra került és bár nincs letartóztatásban, minősített emberöléssel gyanúsítja a rendőrség.

Közös öngyilkosságra készültek

A BudapestKörnyéke.hu számolt be arról, hogy kettős öngyilkossági kísérlet történt az újbudai Lecke utcában: egy 70 év körüli nő és a férje akart véget vetni az életének. A szomszédok szerint a házaspár már hónapok óta tervezgette az öngyilkosságot, ám azt nem gondolták, hogy tényleg elszánják magukat a végzetes lépésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagyon művelt házaspár volt

„Tisztességgel szerettek volna meghalni. Már régóta ismertük őket, nagyon művelt házaspárról van szó. A férfival többször találkoztam, mint az asszonnyal. Ezeknél az alkalmaknál mindig beszélgettünk, hiszen jó viszony volt köztünk” – mondta egy lakó az eset után. „Emlékszem, még hónapokkal ezelőtt Istvánnal sétáltam le a lépcsőn, amikor megemlítette, hogy egyre betegebbek és már a felesége is alig tud mozogni” – fűzte hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

 „Elterveztünk mindent”

„Azt mondta nekem, hogy ők tisztességgel szeretnének elmenni, nem akarják megvárni, hogy bekerüljenek a kórházba. Ezután pedig hozzátette: Erika és én öngyilkosok leszünk, már elterveztünk mindent. Augusztus végén tesszük meg!” – osztotta meg a megdöbbentő részletet a szomszéd a Borsnak.

Csak az asszony halt meg

A házaspár tehát már hónapokkal ezelőtt arról beszélt, hogy együtt lesznek öngyilkosok. Az egészségi állapotuk miatt szánták el magukat a végzetes lépésre. Végül azonban csak az asszony halt meg.

Napokon át nem látták őket

Egy szomszéd riasztotta a rendőrséget, ugyanis már napok óta nem látták az idős házaspárt. Időközben kiderült, hogy először autóval tervezte végrehajtani az újbudai nyugdíjas házaspár a közös öngyilkosságot.

Életfogytig tartó büntetés fenyegeti

Az életben maradt férfi intelligens, doktorátussal rendelkező műszaki ember, nem kenyere az erőszak. Felesége azonban mégis az általa okozott sérülésekbe halt bele. Az idős ember egy zárt elmeosztályra került és bár nincs letartóztatásban, minősített emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. Életfogytig tartó büntetés fenyegeti.

Mindent vér borított

A Blikk forrásai szerint a nyomozókat a budai lakásba lépve rettenetes látvány fogadta. Mindent vér borított. Az idős emberek alkoholt fogyasztottak, annak reményében, hogy kevésbé érzik majd az utolsó percek gyötrelmeit. A férfi a kádban mindent előkészített, szinte megágyazott a magatehetetlen feleségének.

Kézbe vette a pengét

Az asszony maga próbált a karján vágásokat ejteni, ám ezek nem bizonyultak halálosnak. Így férje vette kézbe a pengét. Ő folytatta a vágásokat, meg is szúrta feleségét és végignézte a haláltusáját. Ezután magával is végezni akart, de valószínűleg elfogyott az ereje. A rendőrök önkívületi állapotban találtak rá.

Teljes vallomást tett

Amikor magához tért, kihallgatták, teljes vallomást tett, semmit nem titkolt el. Karján egyelőre nem kattant bilincs, intenzív osztályon kezelésre szorult, majd egy zárt pszichiátriai osztályra szállították.

Áldozatnak tekinti magát

Feleségének egyetlen százalék esélye nem volt a gyógyulásra, fájdalmai csak nőttek, lassan teljesen mozgásképtelenné vált. Hasonlóan beteg volt a férfi is, nem akarták tovább ezt a szenvedést, tiszta fejjel, maguk döntöttek az öngyilkosság mellett. A férfi maga is áldozatnak, nem pedig bűnözőnek tekinti magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: archív