A Tiszai Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai értek tetten egy 18 éves fiút aki, mintegy 5 méteres falfirkát rajzolt az árvízvédelmi fal belvárosi szakaszán Szolnokon. A rendőrök a fiatalnál egy tucat festékszóró spray-t is találtak.  

Micsoda kár        

A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított az elmúlt hónapokban társával egy 19 éves nővel, több falra tag-eket firkáltak ezzel, mintegy 150 ezer forint kárt okoztak – írja a rendőrség.

Az egyik „rongálás”

A rendőrség felvétele

Ügyészségi eljárás

Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás iratait megküldték vádemelési javaslattal, az ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rongálásnak minősül a graffiti

A magyar törvények értelmében a graffitis firkák az okozott kár értékétől függően szabálysértés vagy bűncselekmény kategóriába tartoznak.

A MÁV 2020-ban 189 feljelentést tett a graffitik miatt

A vasútnak 262 járműről kellett mintegy 3500 négyzetméternyi felületről leszednie a firkákat 2020-ban, ami a tíz évvel ezelőtti számnak alig több mint az ötöde.

8 kilométer hosszú, két méter magas festmény”

A MÁV-csoport kiszámolta, hogy mekkora festményt lehetne alkotni, ha egymás mellé helyeznénk a vonatokra felfújt graffitiket. Az eredmény döbbenetes: 8 kilométer hosszú, két méter magas, a Keletitől a Rákos állomásig terjedő festményt kapnánk eredményül.

Ez már klasszikus rongálás

14 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Sárvári Járásbíróság garázdaság, nyolcrendbeli kisebb kárt okozó rongálás és lopás miatt azt a férfit, aki 24 kocsinak szúrta ki a kerekét – írja a 24.hu.

És még fizetnie is kell

A bíróság továbbá kötelezte a sárvári férfit, hogy az általa okozott kárt, valamint a több mint 130 ezres bűnügyi költséget megfizesse.