November 17-én koronavírusban meghalt egy Csongrád megyei mentős. Hatvani Balázst felesége és három gyermekét gyászolja.  A családért a bajtársak mellett a sportolók is összefogtak. A mentős halálával a család nehéz anyagi helyzetbe került.

Koronavírusban meghalt a mentős

Hatvani Balázs a mórahalmi mentőállomáson sofőrként dolgozott. 47 évesen halt meg a múlt héten. A mentős a frontvonalban harcolt és segítette a betegeket a járvány összes hullámában, mégis a koronavírus vette el az életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lesz temetése

A mentősre múlt vasárnap gyertyagyújtással emlékeztek a mórahalmi mentőállomáson. A család tájékoztatása szerint Hatvani Balázsnak nem lesz hivatalos temetése. Végakarata szerint hamvasztása után a kedvenc helyén a Bükkben szeretnének tőle végső búcsút venni szűk családi körben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kilátástalan helyzetbe került a család

Balázs családjával Röszkén élt, felesége Andrea, és három gyermekük, Barnabás, Eszter és Zalán, a tragédiával nemcsak a családfőt, férjet és édesapát vesztették el, hanem kilátástalan helyzetbe kerültek. Ugyanis a család vállát több hitel nyomja, ami most anyagi helyzetüket nagy veszélybe sodorta.

Búcsúzik Röszke

„A településünk elveszített egy segítő angyalt, három gyerek egy oltalmazó édesapát, egy feleség a társat, akivel életre szóló köteléket kötött. Hatvani Balázs sokunk mellett ott állt, mikor nehéz helyzetbe kerültünk. A kék villogás sok ezer ember számára a megnyugvást jelentő segítség volt, remény arra, hogy most már minden rendben lesz. Ez a villogó kék fény neki, aki oly sok emberen segített, sajnos már nem tudott. Felfoghatatlan, hogy ő, aki hivatásul mások életének megmentését választotta és tette ezt hosszú éveken át, már nem lehet köztünk. Röszkén soha nem felejtjük Balázs néha kicsit marconának tűnő, de csupaszív személyét, kedvességét, segítőkészségét, azt a példás, örökmozgó életet, amit családjával élt, a káprázatos alkotásait és az értünk és minden betegért végzett áldozatos munkáját – írta egy helybéli a Facebookon.

Gyűjtést szerveztek

A mentős bajtársak, élükön Gera Zsolt mentésirányítóval, adománygyűjtésbe kezdtek. aminek köszönhetően 12 óra alatt több, mint 2 millió forint gyűlt össze a család számára. Mellettük az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja jótékonysági kutyás sporteseményt és gyűjtést szervezett.

Kutyás futóversenyzők a fiúk

„Jó pár éve csatlakoztak hozzánk Balázsék, mivel a két fia junior kategóriában kutyás futóversenyzők, ráadásul igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Ezért magától érthető volt, hogy mi is igyekszünk segíteni” – mondta a Borsnak Dér Andrea, a sportklub elnöke.

Jótékonysági verseny

A jótékonysági verseny hétfő estig tart, amin nemcsak kutyás futók, hanem kutyás terepkerékpározók és túrázók is részt vehetnek. A minimum táv két kilométer. A nevezési díj a család számára felajánlott támogatás, a regisztráltak pedig emléklapban részesülnek. A szervező szerint eddig több mint 150-en indultak az eseményen.

Támogatják a családot

„Szeretnénk egy nagyobb összeggel támogatni a családot, mert Balázs azért vett hitelre egy nagyobb autót, hogy a család a kutyusokkal együtt minél több versenyen részt vegyen. Bízunk benne, hogy a két fiú nem fog kiesni a sportklub közösségéből, mi nem szeretnénk elengedni őket. Igyekszünk majd segíteni, hogy a fiúk továbbra is részt tudjanak venni a versenyeken. Ráadásul a fiúk is azt mondták, hogy a közelgő Mikulás-kupán édesapjuk emlékére szeretnének versenyezni” – mondta Dér Andrea.

Itt lehet támogatást küldeni a családnak

  • Név: Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja
  • Számlaszám: 11703006-20035190
  • A megjegyzésbe tüntessék fel: Hatvani Balázs

A sportklub a támogatásokat a sportesemény után juttatja el a család részére.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: gyertyagyújtás a mórahalmi mentőállomás előtt – Forrás: Facebook