Először azt hazudta párjának a 20 éves nő, hogy nem volt egészséges babájuk és ezért meghalt. Majd amikor valóban megindult a szülés, akkor egy kocsinak támaszkodva, saját udvarán hozta világra kislányát. A csecsemőt nem látta el, a nagymama talált rá az ellátatlan újszülöttre. Az orvosok azonban már nem tudták megmenti a baba életét.

Titkolta terhességét

A 20 éves nagykanizsai nő két éve jött össze egy férfival, de kapcsolatát titkolta mások elől. Később, 2019 augusztusában a nő teherbe esett, azonban a várandósságát is eltitkolta a környezete elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nem járt orvosnál

Várandóssága ideje alatt a nő nem járt orvosnál, sem védőnőnél, terhesgondozáson nem vett részt. A férfinak egyébként alkalmanként küldött ultrahangképet, és a kismama könyvéből is fotózott részletet, de valódi egészségügyi ellátást soha nem kapott a nő.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Össze-vissza írogatott

Hónapokkal később, 2020 májusában azt üzente a gyermek édesapjának, hogy indul a kórházba, azonban nem sokkal ezután azt írta neki, hogy “a baba elment, nem volt egészséges”.

Otthon szült

A vádirat szerint a nőnél azonban még aznap megindult a szülés. Viszont nem ment kórházba, hanem az udvaron, egy kocsira támaszkodva hozta világra 3000 grammos, teljesen egészséges kislányát. 

A fészerbe dobta

A csecsemőt a szülést követően egy ruhába csavarta, majd az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta. Később ránézett az újszülöttre, aki ekkor még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el és nem is hívott segítséget.

Nagymama talált rá

Az ellátatlan újszülöttre végül a nő édesanyja talált rá, aki azonnal kórházba vitte a kicsit, ahol megpróbáltak segíteni rajta, de az orvosi kezelés ellenére a kritikus állapotban lévő csecsemő másnap meghalt. Az ügyészségi közlemény szerint a gyermek halálának oka a 4-5 órán át fennálló ellátatlanság során fellépő oxigénhiányos állapot miatt kialakult agyduzzanatos agyi beékelődés volt. A tragédiát követően a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház értesítette a rendőrséget az esetről.

Kihallgatták

A csecsemő halála miatt eljárást indított a nővel szemben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, ahol a kihallgatáskor részleges beismerő vallomást tett a felelőtlen anya.

Bíróság elé kell állnia a nőnek

A bűnügyi nyomozók gyorsan elvégezték a nyomozási cselekményeket, így az ügy pár héten belül el is jutott a Zala Megyei Főügyészségig, ahol emberölés miatt emeltek vádat idén áprilisban a fiatal nagykanizsai nő ellen. Nemsokára a bíróság előtt kell felelnie tettéért. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Kiemelt kép: