A látszatra azért ügyelt: sóoldattal töltötte fel a hiányzó ampullákat, hogy ne tűnjön fel a hiány. Amennyiben a bíróság bűnösnek találja, úgy akár nyolc évet is a rácsok mögött tölthet.

Mentőautóban kábítószerezett

Vádat emelt a Kunszentmártoni Járási Ügyészség egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mentőtiszttel szemben, aki szolgálat közben az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondja a vádhatóság

Erről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatta szerdán az MTI-t. A vádhatóság közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer-birtoklással vádolja a nőt. A szokatlan bűncselekmény még tavaly év elején történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Intravénásan szúrta be magának a drogot

A vádirat szerint a nő a vármegye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként kihasználta azt, hogy a gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért, így 2022. január 7. és 2022. február 27. között szolgálati idejében hat, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag-tartalmú ampulla tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd ezeket az esetkocsiban beadta magának.

Végrehajtandó börtönt kérnek rá

Egy trükköt is kieszelt, hogy ne tűnjön fel a hiány: az ampullákat fiziológiás sóoldattal töltötte fel. Noha a nő büntetlen előéletű, ennek ellenére börtönben letöltendő szabadságvesztést kértek rá, valamint eltiltanák őt foglalkozása gyakorlásától.

Évekig maradhat elzárva

Az nem derül ki, hogy pontosan mennyit kellene börtönben töltenie a vádlottnak, de az ügyészség által említett bűncselekményt tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Ugyan nem közlik, hogy hol történt az eset, de mivel a Kunszentmártoni Járásbíróság fogja meghozni, ezért vélhetően itt követte el a bűncselekményt.

Tolvaj mentőst is fogtak már

Nem a nő az egyetlen mentős, aki az utóbbi időkben munkája során lelépett a törvényesség útjáról és bűncselekményt követett el szolgálata közben. Idén februárban első fokon három év próbára bocsátották azt a mentőst, aki hetvenezer forintot lopott el egy „betegtől”.

Eltűnt a csapdapénz egy része

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) hivatásos tárgyalótisztje február elsején éjszaka tett bejelentést a 112-es segélyhívó számon egy segítségre szoruló férfiról. Az ellátásra szoruló férfi maga is a szervezet munkatársa volt, aki 170 ezer forint „csapdapénzt helyezett” el a műszerfalon.

Számlatartozást akart kiegyenlíteni

Miután a „segítségre szoruló” férfi kiszállt az autóból és beszámolt a panaszairól, a tolvaj mentős munkatársa nekilátott feladatainak elvégzéséhez. Eközben a férfi odament a tiszt autójához és a pénzből zsebre vágott 70 ezer forintot, hogy kiegyenlítse számlatartozását.

Visszacsinálta volna

A mentőst a „beteg” kórházba szállítását követően intézkedés alá vonták, ennek során megtalálták nála a pénzt. Gyorsított eljárásban bíróság elé állították az enyves kezű mentőst, aki azzal védekezett, hogy ha tehetné, visszamenne az időben.

Rögtön kirúgták

Azonban a munkaügyi szankció azonnal utolérte, ugyanis az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) azonnal megszüntette munkaviszonyát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)