A tragédiát egy napokig tartó tivornya előzte meg. A bíróság ma letartóztatta a gyanúsítottakat, akiken még mindig látszódtak az összetűzés nyomai: monoklikkal és véres, bekötött sebekkel érkeztek a tárgyalásra.

Már a rácsok mögött vannak

Három hajléktalant tartóztatott le a bíróság, akikről azt gyanítják, hogy közük van a vasárnap Újszegeden elhunyt férfi halálához – hangzott el az RTL híradójában szerda este. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két nő a gyanúsítottak közt

Egyesével kísérték a gyanúsítottakat délelőtt a szegedi bíróságra. Elsőként egy nőt, egy órával később egy férfit, újabb óra elteltével ismét egy nőt fogtak közre a rendőrök. A gyanú szerint mindhármuknak köze van egy hajléktalan halálához, akinek a holttestét vasárnap délután találták meg vérbe fagyva Újszegeden, egy csalitosban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bűnügyi technikus a helyszínen

Börtönből szabadult nemrégiben

„Már régóta itt lakik Újszegeden az a hajléktalan. Nem tudom, sűrűn látták, ugye mindig kutyával volt. Az volt, aki ottan lent lakott, meg egy srác volt ottan nála, aki nemrég szabadult börtönből, valami Gábornak hívják” – nyilatkozta az egyik környékbeli.

A közelben lakókat nem zaklatták

A közeli tízemeletes ház előtt hétfő reggel beszélgető nők is úgy tudták, hogy a kutyás férfi volt az áldozat. Azt mondták, sajnálják a történteket, mivel velük nem kötözködtek sosem, nem kéregettek, nem voltak agresszívek. Hogy ő köztük mi volt, azt ugye nem lehet tudni – tette hozzá.

Részegeskedés előzte meg a bűncselekményt

A fás-bokros területen az elhagyott garázsokban sok hajléktalan él, akik ismerik egymást. A csatorna úgy tudja, a kutyás férfi már a tragédia előtti két nap együtt volt egy másik hajléktalan férfivel és a hozzájuk csapódó két hajléktalan nővel. Folyamatosan ittak, összevesztek, majd egymásnak ugrottak, ez vezetett a tragédiához.

Ezt mondja az ügyészség

„A megalapozott gyanú szerint 2023. május 27-én az éjjeli órákban a három gyanúsított előzetes szóváltást követően olyan súlyosan bántalmazták a férfit, hogy a sértett életét vesztette a sérülések következtében” – ismertette a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője, Saághy Flóra.

Ezzel gyanúsítják őket

Az a két férfi veszett össze a kutyán, ami korábban a másik hajléktalannál volt. A verekedés nyomai még ma is látszódtak az érintetteken. Arcukon monoklik éktelenkedtek, egyik nő a kezén is sérült. A bíróság mindegyikőjüket letartóztatta, halált okozó testi sértéssel gyanúsítják őket.

Ez még nem végleges

Utóbbi bűncselekményért akár nyolc év szabadságvesztés is kiszabható. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a nyomozás során még változhat, így nem kizárt, hogy emberölés miatt kell majd bíróság elé állniuk. Aminek minősített esetéért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Cikkünkben használt képeink a helyszínen készültek, MTI/Donka Ferenc.)