Már születése óta beteg és mozgásképtelen volt az a 11 éves grúz kislány, aki rosszul lett a Turkish Airlines vasárnapi járatán, majd kényszerleszállás után a budapesti repülőtéren küzdöttek az életéért, sajnos eredménytelenül.

Kényszerleszállás  

A Kékvillogó.hu számolt be arról vasárnap délelőtt, hogy egy 11 éves gyermek eszméletvesztése miatt Budapesten szakította meg útját a Turkish Airlines Isztambulból New Yorkba tartó járata. A Budapest Airport tájékoztatása szerint a TK003 járaton utazó gyermekhez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő egészségügyi szolgálat, az Airport Medical Service (AMS) munkatársait riasztották. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Először a fedélzeten próbálnak közbeavatkozni

Az RTL Híradója által megkérdezett pilóta kiemelte, hogy a maihoz hasonló eseteknél először a légiutas-kísérők próbálják kezelni a problémát, megkérdezik a fedélzeten lévő utasoktól, hogy van-e köztük orvos, majd ezután dönthet úgy a gép kapitánya, hogy kényszerleszállást hajt végre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Budapesten landoltak

Így történt ez a TK003 járaton is, ahol végül a pilóta egy kisebb kitérő után úgy döntött, hogy a budapesti repülőtéren landol.

Születése óta beteg volt

A gyerek szüleivel együtt utazott New Yorkba, ott élő családjukhoz. A Híradó úgy tudja, hogy a grúz kislány már születése óta beteg, mozgásképtelen volt. Amikor felszálltak a repülőre, még semmi baja nem volt, azonban ahogy megkezdődött a felszállás, a kislány folyamatosan oxigénhiánnyal küzdött, majd elájult.

Negyven percen át küzdöttek érte

A fedélzeten volt egy orvos, aki a személyzettel együtt 40 percen keresztül próbálta újraéleszteni a kislányt, majd Budapesten landolva küzdött tovább a megmentéséért a repülőtér és a Szent Márton rohamkocsi személyzete, sikertelenül. A Turkish Airlines járata 1 óra után végül folytatta útját New Yorkba.

Bombafenyegetést kapott a Wizz Air

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szakította meg útját a Wizz Air W6 5058-as számú, Bariból Krakkóba járata bombafenyegetés miatt. 

A Balatonnál kezdte meg a süllyedést

A HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép a Balaton észak-nyugati részénél fordult Budapest irányába, majd megkezdte a süllyedést.

Vészcsúzdán hagyták el a fedélzetet

A repülőgép leszállt a 31R futópályán, majd a B5 jelű várakozóöbölben állt meg, ahol tűzoltók vették körül, az utasok vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Liszt Ferenc Repülőtér. Fotó: archív.