Gyermeke, Kálmánka virrasztására és temetésére szeretne kijönni a börtönből annak a hétéves kisfiúnak az édesapja, aki szombat délután fulladt a karcagi strand gyógymedencéjébe. A család cáfolja, hogy a tragédia után lincshangulat alakult ki a strandon.

Tragédia Karcagon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szombaton belefulladt a karcagi strand egyik medencéjébe egy 7 éves kisfiú. A tragédia akkor történt, amikor a gyereket családja egyedül hagyta a vízbe. A kisfiú édesanyjával és annak új párjával volt a strandon.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresték a gyereket a szülők

„A bejáratnál a 14 éven aluli gyerekeket csak szülői felügyelettel engedjük be. Sajnos itt a szülői felügyelet nem volt meg. Utána már keresték a gyermeket, de akkor a tragédia már megtörtént” – mondta a tragédia után Andrási István, az Akácliget Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az apa börtönben van

„A fiam jelenleg a tököli börtönben ül kisebb bűncselekményekért! Könyörögve kérem a döntéshozókat, engedjék meg a fiamnak, hogy ezekre a nehéz napokra kijöjjön és elbúcsúzhasson a gyerekétől. Szeretné még utoljára látni” – mondta a Borsnak a kisfiú nagymamamája.

Ott akar lenni fia temetésén

„Évát nem hibáztatom, tudom, hogy sosem tenne kárt a gyerekeiben. Csodálatos anya. Én a rácsok mögött összeomlottam, a társaim tartják bennem a lelket. Mindenképpen szeretnék ott lenni a temetésen, még az sem zavar, ha bilincsben visznek oda” – üzente a börtönből Kálmánka édesapja.

Második osztályos lett volna

Eszter, Kálmánka nagymamája arról beszélt, hogy  a kisfiú szeptemberben ment volna második osztályba. „Igazi eleven gyerek volt. Elképzelni sem tudjuk, milyen életünk lesz nélküle”.

Egy fiú emelte ki a vízből

A nagymama ugyan nem volt jelen a tragédiánál, de a többiektől megtudta, hogy Kálmánkát egy 17-18 éves helyi fiú emelte ki a vízből. Csaba azután segítségért kiáltott, majd valaki hívta a mentőket.

Mentőhelikopter is érkezett

Ezután a helyszínre több mentőautó is érkezett. Még mentőhelikoptert is kértek az orvosok, de sajnos a 7 éves kisfiú életét nem tudták megmenteni.

Lincshangulat a strandon

A tragédia után állítólag a strandon lincshangulat alakult ki, a család tagjai összeverekedtek. A család azonban ezt cáfolja.

Cáfolják a lincselést

„Romák vagyunk, és néha egy kicsit hangosak, de tisztázni szeretnék néhány dolgot! Bármit is terjesztenek egyesek, nem volt verekedés a tragédiánk után, és lincshangulat sem alakult ki. A szokásaink szerint gyászoljuk a kis Kálmánkánkat, a temetésig mindennap virrasztást tartunk” – mondta a gyászoló nagymama.

Vizsgálják a baleset körülményeit

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A strand igazgatója szerint egyelőre nem tudjuk, miként fordulhatott elő ez a tragédia. A gyógyvíz kevert, és valóban sötét színű, de olyan tiszta, hogy akár egy 20 forintos érmét is meg lehet látni a medence alján. A tragédia idején sokan voltak a vízben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

 Kiemelt kép: Akácfa Strandfürdő gyógymedencéje – Forrás: Facebook