Egy járókelőnek tűnt fel múlt pénteken délelőtt, hogy meztelenül sétál egy kisfiú a város egyik utcájában. Egy járókelő hívta a rendőröket, kiderült, hogy a gyermeket a nagypapára bízták, de ő inkább tévét nézett, nem az unokájával foglalkozott.

Gyermekes rendőrnő szólította meg

A vegyes járőrpár női tagja, egy 4 és egy 3 éves testvérpár gyakorló anyukája szólította meg rutinosan az akkor már egy kölcsönpólóban, és a környékről összesereglett felnőttek gyűrűjében zavartan és ijedten álldogáló gyermeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megmondta a nevét

Bemutatkozott neki, elmondta, hogy rendőr, és megbízhat benne. A kisfiú barátságosan és közlékenyen válaszolt kérdéseire, elárulta keresztnevét és azt is, hogy 4 éves – mint utóbb kiderült idősebbnek mondta magát, mint amennyi, hiszen januárban lett három esztendős – írja a Dunakeszipost.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudta hol lakik

Azt is elmondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol, a szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak „anya” és „apa” választ tudott adni, lakcímét nem ismerte.

Beült a rendőrautóba

A rendőr kérésére beült a szolgálati autóba, majd együtt indultak a közeli ügyeletes bölcsődébe, ott azonban nem ismerte fel senki. Míg a rendőrnő az udvaron játszva terelte el a kisfiú figyelmét, társa az intézményvezető segítségével megtudta, ki is ő valójában.

Nagypapára bízták

A rendőrök a gyermek édesanyjától megtudták, a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett. A kisfiút épen és egészségesen hazavitték.

Bajba kerülhet az öregúr

A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szentendrén is egyedül sétált egy kisfiú

Idén áprilisban Szentendrén történt hasonló eset. Ott is egyedül, elhagyatottan sétálgatott egy 2-3 év körüli kisfiú az úttesten, amikor rábukkantak. Csak a szerencsén, és a segítségére siető rendészeken, civileken múlott, hogy nem történt tragédia.

Kisgyereket találtak

A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai éppen a szokásos ellenőrzési munkálataikat végezték, amikor a Szarvashegyi úthoz térve, a pilisszentlászlói polgárőrség egyik tagja intette le a szolgálati autót és jelezte, hogy egy kisgyermeket találtak a skanzeni buszmegálló környékén.

Egyedül sétál az úton

A kisfiút akkor már többen körbevették, hiszen egyedül sétálgatott az úton, csak egy kulcscsomó volt a kezében. Az egyik rendész megvizsgálta a gyereket, akiről kiderült, hogy a rémületen kívül nincsen egyéb baja. Majd autójába ültette, mert a gyerek már nagyon fázott.

Megjelent az édesanya

Időközben megjelent az édesanya is, aki csak annyi magyarázatot tudott adni, hogy tegnap valaki volt náluk vendégségben, aki valószínűleg rosszul zárta be a kerti kaput, így szökhetett meg a kisgyermek az udvarról.

A HÉV-nél sétált egy 2 éves kisfiú

Tavaly februárban Budapesten a Soroksári úton, az esti órákban sétált egyedül egy két év körüli kisfiú az utcán. A gyermeket egy arra autózó férfi mentette meg egy esetleges tragédiától. Az úton ugyanis nincs járda, csupán egy padka, így a gyerek szinte az autók mellett totyogott.

Hajszálon múlt az élete

„Fékeztünk, aztán kiabáltam, amikor láttuk, hogy elkezdene szaladni a belső sáv felé. Mondtam a fiamnak, hogy fogja meg. Egy hajszálon múlt, hogy nem szaladt a sávok közé. Még mindig beleborzongok, ha rá gondolok.”— mesélte az eset után a megmentő férfi hozzátéve: a gyermek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, csak úgy tudott kijutni az útra.

Az apa önként jelentkezett

A gyerek apja önként ment be a rendőrségre, miután a környéken lévő szemtanúktól megtudta, hogy a fiát bevitték a rendőrségre. Az apát kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció