Befejezte a rendőrség a nyomozást L.L. Junior kisfia ügyében. Hopp Csillával szemben vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészség részére az iratokat. A 3 éves gyermeket 2 évvel ezelőtt gázolta halálra egy autó Zuglóban, miközben édesanyjával állt a piros lámpánál.

Halálos gázolás

2019. augusztus 31-én egy zuglói gyalogátkelőhelynél elgázolta az úttestre kiszaladó Dávidkát egy szabályosan közlekedő autós. A kisfiú életéért órákon át harcoltak a mentősök, ám végül nem sikerült megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az anya végignézte kisfia halálát

A balesetet a szemtanúkon túl végignézte Dávidka bátyja, Lacika is, akit szerencsére hamar elvittek a helyszínről, az anya azonban végignézte gyermeke haláltusáját. L.L. Junior korábbi párja a baleset után azt mondta, kisfia kirántotta a kezét a kezéből és úgy szaladt át az úton.

Megszólalt a rendőrség

„Egy autó még 2019. augusztus 31-én 18 órakor Budapest XIV. kerületében, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél elütött egy gyermeket. A 3 éves kisfiú az édesanyjával és annak barátaival sétált, amikor a tilos jelzés ellenére átszaladt a zebrán. Az autó ekkor ütötte el. A gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt” – írta kedden a police.hu.

Gondatlan emberölés

„A nyomozók szakértők bevonásával vizsgálták az ügyet, tanúkat hallgattak ki, bizonyítási kísérlet keretében rekonstruálták a baleset körülményeit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya gondatlan emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a 29 éves édesanyát” – írja a rendőrség.

Átadták az ügyészségnek

A Közlekedésrendészeti Főosztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a nővel szemben vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészség részére.

Csilláék nem értik

Hopp Csilla ügyvédje a Blikknek azt mondta, hogy a nyomozás iratait megkapták. “Változatlanul nem értünk egyet azzal, hogy vádemelési javaslattal került az ügy ügyészségre, ezért egy összefoglaló beadványban indítványozzuk majd az eljárás megszüntetését.” – tette hozzá dr. Horváth Gábor.

Rekonstruálták a balesetet

Több helyszíni szemlét is tartottak az ügyben, az eljárás során többször rekonstruálták a balesetet. Az első szemle alatt Csilla és a barátnője vallomása, aki szintén ott volt a tragédia bekövetkeztekor, nem egyezett a szemtanúkéval. Például abban sem volt  egyetértés, hogy Csilla fogta-e, vagy sem a kisfiú kezét.

Csilla nehezen viselte

Az asszony minden alkalommal nehezen viselte, hogy újra át kell élnie élete legszörnyűbb napját. A gyász feldolgozásában nem segített, hogy többször vissza kellett mennie a baleset helyszínére.

Magát okolja

A tragédia után Csilla azt mondta, nem hibáztat senkit és semmit, csak magát okolja a balesetért. Ennek ellenére gyermeke, Lacika miatt talpra kellett állnia, ahogy azt is meg kellett tanulnia, hogyan éljen együtt Dávidka elvesztésével.

Csoportterápiára járt

A gyászoló édesanya egy olyan online csoportterápiára is járt, ahol olyan szülőkkel együtt gyógyulhat, akiknek hasonló tragédiát kellett átélniük. Az Árva Szülők Alapítványa úgy próbál segíteni, hogy lehetőséget ad, hogy a résztvevők megismerjék egymás történetét, és rájöjjenek arra, hogy nem ők a hibásak a gyermekük haláláért. Egy biztos, a gyógyulás hosszú időt vesz majd igénybe, de ezekben a nehéz időkben egymásra támaszkodhatnak a szülők.

Csak a balesetre tudott gondolni

„Három hónapig szinte minden pillanatban lepergett a szemem előtt a baleset, a legapróbb részletekig újrajátszódott az egész, mintha csak egyfolytában valami szörnyű filmet néznék. Két külön életet éltem. Miközben beszélgettem valakivel, dolgoztam, vagy bármivel igyekeztem elterelni a gondolataimat, a másik énem folyamatosan látta a jelenetet” – nyilatkozta korábban az egyik hetilapnak Csilla. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: L.L. Junior – Forrás: ATV