A Tóth Kinga elvesztése miatti trauma ellenére a debreceni női röplabdacsapat megpróbálja kiharcolni a bennmaradást, már csak az elhunyt játékos miatt is. Lassan egy hónap telt már el a tragikus baleset óta, de sem a család, sem a játékostársak nem tudják feldolgozni a történteket.

Hatalmas veszteség

„Ilyen fiatalon elveszteni valakit hatalmas veszteség a családnak, amelyre talán csak az eltelt idő hozhat enyhülést. Az egyesületünket több szempontból is megrázta a halála, hiszen Kinga személyében egy olyan embert vesztettünk el, aki nemcsak játékos, hanem az ifjúsági csapatunk edzője is volt. Annak idején nálunk lett igazolt röplabdázó, és egy év kitérőt leszámítva folyamatosan tagja volt a gárdánknak, már az NB I.-be feljutáskor is az együttes tagja volt” – mondta Szombathy András, az Eötvös DSE edzője.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindig a középpontban volt

A tragikus körülmények között elhunyt lány emellett központi személyisége is volt a csapatnak, aki elsőként nyújtotta fel a kezét, ha segíteni kellett. Akaratos, nyakas volt, mégis mindenki kedvelte. Tiszta lelkű, tiszta szívű volt, aki mindig nyíltan mondta el a véleményét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Könnyekkel a szemükben játszottak

Az Eötvös DSE játékosainak a halálos baleset után négy nappal már NB I.-es mérkőzést kellett játszaniuk a BVSC otthonában, rá egy hétre pedig a Gödöllőt fogadták, talán senki sem csodálkozik azon, hogy mindkét összecsapásukat elveszítették a debreceniek. „A játékostársainak, a játékosainak, és a szakmai stábnak is komoly fájdalom az elvesztése. Azokon a mérkőzéseken, amiket már nélküle kellett megvívnunk, könnyekkel a szemükben nem igazán tudtak a lányok a játékkal foglalkozni” – fogalmazott a tréner. 

Kitették a mezt a kispadra

„Kinga mezét kitettük a kispadra, a lányok gyászszalaggal játszottak a karjukon és a hajukban, de látszott, hogy a koncentráció nagyon visszaesett.  Remélem szép lassan lelkileg és fizikálisan is visszaerősödünk, mert szeretnénk kiharcolni a bennmaradást, már csak Kinga miatt is – nyilatkozta Szombathy András a haon.hu cikkében.

Végzetes ütközés

A Kékvillogó.hu írt arról a szörnyű autóbalesetről, amelyben életét vesztette egy 24 éves lány. Kinga tanítani ment volna, ám a nedves úton, nagy sebességnél elvesztette uralmát az autója felett és lesodródott az útról. A gépkocsi fának ütközött, a benne ülő sportolónő pedig életét vesztette.

A nővére teljesen összetört

„Sosem gondoltam, hogy ilyen valaha meg fog történni” – nyilatkozta a TV2 számára az áldozat nővére. Tóth Szandy, aki a csatorna Money or Love című műsorával vált ismertté elmondta, azt hitte, testvére mindig ott lesz mellette, és majd akkor is számíthat rá, amikor a szülei már nem élnek. Nem tudta leplezni a fájdalmát, nyilatkozata során kicsordult a könnye is.

Késésben volt

Kinga a Nyíregyházi Egyetemen éppen az idén diplomázott. Testnevelés és történelem szakon végzett. A végzetes napon késésben volt, 10 órakor kezdődött volna az az óra, amit Kingának kellett volna megtartania. Erre azonban már soha nem ért oda. NB I-es röplabdázó volt, 18 éves korában igazolta le az Eötvös DSE csapata. A strandröplabdában is sikeres volt, sőt, még tréneri feladatokat is vállalt.

Januárban lett volna az eljegyzés

Az idei év elején Mexikóba utaztak volna a párjával. Ott kérte volna meg a szerelme a kezét, ezt Kinga nővére, Szandy csak utólag tudta meg. A család úgy döntött, elutazik a januári nyaralásra, Kinga élettársa pedig az óceánba fogja dobni a párja emlékére.

Megőrzik hamvait

A család úgy döntött, nem hagyják magára Kingát. Éppen ezért elbúcsúztatását követően megőrzik a hamvait. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a balesetet szenvedett jármű – Forrás: Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Örs.