A kispesti rendőrök élesztettek újra egy idős vásárlót az egyik fővárosi Lidl áruházban. A három egyenruhás együtt küzdött a férfi életéért, akit végül stabil állapotban adtak át a mentőknek.

Segítséget kért egy járókelő

A BRFK 19. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei január 5-én 9 óra körül épp az Üllői úton várakoztak a piros lámpánál szolgálati gépkocsijukkal, amikor egy járókelő odaszaladt hozzájuk, hogy segítsenek, mert az egyik áruházban egy idős férfi összeesett és nem ad életjeleket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azonnal a helyszínre rohantak

A három rendőr, Simon Alex r. őrmester, Varga Beatrix r. őrmester, valamint Sörös Gábor r. őrmester rögtön a vásárlótérbe rohant, ahol egy vásárló időközben már megkezdte az újraélesztést. A rendőrök ezután átvették a fáradt civiltől az újraélesztési teendőket, és perceken keresztül felválta folytatták azt a mentők kiérkezéséig. A mentők érkezését követően a 76 éves férfinek már ismét voltak életjelei, őt stabilizálást követően kórházba vitték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elég szűk helyen feküdt

„A férfi a bevásárlókocsiknál esett össze, egy elég szűk helyen feküdt. Amikor odaértünk, átvettük az újraélesztési feladatokat és közben a vonalban volt a mentőszolgálat is, volt segítsenek” – mondta Sörös Gábor rendőr őrmester az RTL Híradónak.

Erős tíz perc az életért

„Két kollégámmal együtt dolgoztunk ezekben a percekben. Jó tíz percen keresztül folytattuk a mellkaskompressziót, közben figyeltük a légzésfunkciókat. Időközben megérkezett a mentőszolgálat, és nagyon örültünk annak, hogy stabil állapotban adhattuk át nekik a bácsit.” – tette hozzá.

„Ez elég nagy dolog”

„Az idős úr felesége ott volt mellettünk, és láthatóan nehezen dolgozta fel a történeteket, Nem is tudta mi történik, azt hitte, hogy csak rosszul lett a férje. Állampolgári kötelességünk a segítség, és hogy egy emberélet megmaradt, ez szerintem elég nagy dolog” – fogalmazott az egyik hős rendőr.

Nem az első életmentése volt

Mint utóbb kiderült, az idős úrnak korábban már volt egy infarktusa, tehát nem volt könnyű helyzetben az életmentő csapat. Sörös Gábor elmondta: már többször részt vett életmentő-oktatáson, és életmentés részese is volt. Volt, amikor sikerrel jártak, de sajnos olyan is előfordult, amikor nem tudtak segíteni a bajba került emberen.

Újraélesztés a Lidl-ben

2022. nyarán is hasonló eset történt Budapesten. Akkor a 16. kerületi rendőrkapitányság szabadnapos rendőre, Kuremszki László éppen a Lidl-ben vásárolt, amikor azt látta, hogy rosszul lett egy édesanya. Azonnal odasietett hozzá, hívta a mentőket és azonnal megkezdte az időközben összecsukló nő újraélesztését.

Görcsös roham

„Egyszer csak lecsúszott a padlóra, azonnal odaléptem, hogy segítsek. Látszott, hogy nem igazán van magánál, nem is reagált a kérdéseimre, görcsös rohama volt. Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte a rendőr. A teljes cikket ide kattintva éred el.

Életmentés Székesfehérváron

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy életet mentett a tanári lélekjelenlét és fehérvári iskoláknak eljuttatott Epipen injekció! A város polgármestere Facebook-oldalán írt arról, hogy diószármazéktól kapott allergiás rohamot egy 10 éves kislány.

Epipent kapott

„A tanárok felkészültségének és lélekjelenlétének, az idén önkormányzat által beszerzett Epipen allergiás rohamokat kezelő injekciónak és a mentősök gyors és kiváló munkájának hála a kislány 24 órás megfigyelés után haza is térhetett” – írta a polgármester. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: az életmentő kispesti rendőrök. Fotó: Police.hu