Kigyulladt egy családi ház egyik szobája és jelenleg is teljes terjedelmében ég a Győr-Moson-Sopron vármegyei Levél településen. A tűzoltók ezekben a percekben is dolgoznak a helyszínen.

Tűz a családi házban

Szombaton 18:15 óra körül kigyulladt egy családi ház egyik szobája és jelenleg is teljes terjedelmében ég a Győr-Moson-Sopron vármegyei Levél településen, az Alsófő utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kihoztak egy gázpalackot

A tűzhöz riasztott mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos, valamint a hegyeshalmi és levéli önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltják a lángokat. Az egységek az épületből kihoztak egy gázpalackot – közölte a katasztrófavédelem.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy személyt hoztak ki a tűzoltók

A tűzoltók egy személyt hozta ki az épületből, akit a mentők jelenleg is ellátnak. A lánglovagok teljes útzár mellett dolgoznak.

Még dolgoznak a lánglovagok

19 óra körül érkezett a hír, miszerint az épület egyik szobáját még oltani kell, illetve a tetőszerkezet megbontásán is dolgoznak – írta a Móvár Press.

Hajnalban csaptak fel a lángok

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület, és a tűz átterjedt a mellette álló családi házra is kedd hajnalban Budapest 15. kerületében, a Kolozsvár utcában.

Korábban fegyverboltként üzemelt

A melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást.

Egy ember életét nem tudták megmenteni

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kiszabadítsanak egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

Lakhatatlanná vált az épület

A melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. 

Egy füstérzékelő életet menthet!

A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni. A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban az épületekben, ahol volt füstérzékelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció