Egy 10 éves kislány életét mentette meg Balatonföldvár egyik körzeti megbízottja. A kislány egy SUP deszkán ment be a vízbe, majd sodródni kezdett. Szülei nem találták sehol, ezután jelezték a rendőröknek, hogy baj van. Vasárnap egy testvérpár fulladt a Balatonba, miután gumimatraccal mentek a vízbe.

10 éves kislány tűnt el a Balatonban

Szombaton koraeste segélykérés érkezett egy balatonszárszói strandról a rendőrséghez. A bejelentő elmondta, hogy egy tízéves kislány eltűnt a Balatonban, a szülei nem találják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy rendőr találta meg

A szárazföldi és a vízi rendőri egységek haladéktalanul a gyermek keresésére indultak, akit végül a balatonföldvári körzeti megbízott, Pusztai Zoltán rendőr törzszászlós talált meg.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

SUP-on sodródott

A kislány Balatonföldvár felé sodródott a vízben egy SUP deszkán, láthatóan teljesen kimerülve és rémülten – mondta a rendőr.

Megmentette az életét

A törzszászlós azonnal kisegítette a vízből, és a szolgálati autóval az aggódó szüleihez vitte, majd épségben átadta nekik.

Siófoknál sodródott az állószörf

Idén júniusban egy SUP-ot, vagyis állószörföt bérlő fiatal tűnt el Siófoknál a mélyvízben. A körülötte lévők csak annyit észleltek, hogy üresen sodródik a vízieszköz.

Meghalt egy férfi

Hiába ért ki a helyszínre két percen belül a vízirendőrség, az elmerült fiatalembert sokáig nem találták meg, az életét már nem lehetett megmenteni.

Úszóeszköznek minősül

A jelenlegi szabályozás szerint a SUP nem vízi sporteszköznek, hanem úszóeszköznek minősül, használata így egy tekintet alá esik a fürdéssel. A Somogy megyei rendőrök nemrég ajánlásokat fogalmaztak meg – írta korábban a Balatonkörnyeke.hu.

Elég tág határok

A SUP-pal ott szállhatunk vízre, ahol a fürdés megengedett. Szabad vizeken – így a Balatonon is – fürdeni bárhol lehet, ahol ezt jogszabály nem tiltja – írta a  a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tanácsok

Soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek. Mindenképpen viseljenek mentőmellényt.

A SUP-ról vízbe ugrani veszélyes

Kerüljék a fürdőeszközökről történő hirtelen vízbeugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vagyunk a vízmélységgel, valamint a vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással lehet a szervezetre.

Tragédia Fonyódnál

Vasárnap délután egy testvérpár fulladt a vízben Fonyódnál, miután gumimatraccal beúsztak a Balatonba. A 13 és a 17 éves fiúk szülei a parton maradtak harmadik gyermekükkel. Csak az üres matracokra lettek figyelmesek.

Meghalt a testvérpár

A 13 éves fiú holttestét szinte azonnal megtalálták, a 17 éves bátyját órákig keresték a búvárok. Életét azonban már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Balatonkörnyeke.hu