Egy vendéget kellett újraéleszteni Budapesten, a Lukács Gyógyfürdőben. Az idős hölgy szíve a medencében állt le, a vendégek segítettek az úszómesternek újraéleszteni a vendéget. Vasárnap délután egy 7 éves kisfiút élesztettek újra egy 13. kerületi strandon.

Újraélesztés egy vendéget

Sikeresen újraélesztettek egy vendéget a fővárosi Szt. Lukács Gyógyfürdőben Egy idős hölgy szíve leállt úszás közben, emiatt süllyedni kezdett a medencében – írja a BudaPestkörnyeke.hu

A vendégek is segítettek az újraélesztésben

Az életéért egy emberként küzdöttek a fürdő dolgozói és egy vendég is. A szolgálatban lévő úszómester rögtön megkezdte a vízből mentését a többi vendég segítségével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az úszómester kezdte meg az újraélesztést

Az úszómester, miután észlelte a parton, hogy a kimentett vendégnek nincs légzése, azonnali szakszerű szívmasszázst kezdett alkalmazni. A másik úszómester eközben értesítette a mentőket, a fürdő szolgálatban lévő vezetője pedig azonnal hozta a defibrillátor készüléket.

Újraindult a beteg légzése

A defibrillátor elektródáinak felhelyezése után a készülék a sokk leadását nem javasolta, így az úszómester kolléga folytatta a mellkasnyomást a mentő kiérkezéséig. A mentősök 10 percen belül megérkeztek a helyszínre, de addigra a vendégnek volt spontán keringése és légzése is.

Úszómesterek felelőssége

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságos fürdőzésre. Óriási felelősség van az úszómesterek vállán, de egy összehangolt csapatmunka kell ahhoz, hogy egy-egy strandszezon idején akár több alkalommal is sikeres legyen az életmentés.

A strandolók vették észre

Vasárnap délután, szintén Budapesten, az egyik 13. kerületi strandon teljesített szolgálatot egy angyalföldi járőrpár. Nekik szóltak a strandolók, hogy az egyik medencéből egy eszméletlen kisfiút emeltek a partra, és megkezdték az újraélesztését. 

Rendőrök segítettek az édesanyának

Ács-Major Kitti rendőr törzsőrmester a strand személyzetével közreműködve azonnal átvette az anyától a gyerek szívmasszázsát, míg társa, Somogyi Balázs törzsőrmester mentőt hívott. A 7 éves kisfiú pár percen belül már újra lélegezni kezdett, a mentők kórházba vitték.

Vízbe fulladt gyerekek

A budapesti kisfiúnak nagy mázlija volt. Nem volt azonban ilyen szerencsés a hétvégén a Balatonban elmerült testvérpár. Ahogy azt Balatonkörnyeke.hu hírportál megírta, egy jászberényi család két gyermeke fulladt a Balatonba vasárnap délután. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gumimatraccal a vízben

A 13 és 17 éves fiú holttestét a vízimentők találták meg. A testvérpár gumimatraccal úszott be a vízbe, ezután történt a tragédia. 14 óra 35-kor érkezett bejelentés, hogy valaki vízbe fulladt a Fonyód-Bélatelepnél. Egy 13 és fiú valamint 17 éves bátyja gumimatraccal mentek a vízbe, amiről valamilyen módon a vízbe csúsztak – írta a Balatonkörnyeke.hu.

Kiemelt kép: Szent Lukács Gyógyfürdő – Forrás: termalfurdo.com