Meglepő körözést adott ki a rendőrség: eltűnt egy 9 hónapos csecsemő. A rendőrség szerint az édesanyjával távozott, vagyis az anya egy szó nélkül lelépett a gyerekkel. Mi történhetett?

Keresik a rendőrök

A szolnoki rendőrök a lakosság segítségét kérik. Eltűnés miatt keresik a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott. Nagy kérdés, hogy mi történhetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Családi probléma

Mivel a rendőrség ennél több információt nem közölt megkérdeztünk néhány gyermekvédelmi szakértőt, hogy mi lehet a kisbaba eltűnésének a hátterében. Az egyik legtöbbször hallott válasz az, hogy valamilyen családi probléma miatt ment el otthonról az asszony és vitte magával a gyermeket is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Válás

Az esetek többségében súlyos családi konfliktus vagy válás áll a háttérben. Gyakran az anya attól fél, hogy a válás során a bíróság nem neki ítéli meg a gyermeket, ezért inkább elszöknek, magukkal viszik a gyermeket is. Ez általában ritkán vezet eredményre, mert előbb-utóbb az anya is és a gyermek is előkerül. Ilyenkor a bíróságon alaposan meg kell indokolni, miért lépett le egy szó a gyermekkel az asszony.

Családon belüli erőszak

A másik eset általában családon belüli erőszakra vezethető vissza. Az apa nincs jóban sem az anyával, sem a gyermekkel, ezért az édesanyának nincs más választása, mint menekülni. Nem tudjuk, hogy ebben az esetben ezt történt-e.

Egy másik kapcsolat

A szakértők szerint a gyermekkel történő lelépés harmadik tipikus esete, amikor az egyik fél összejön valaki mással és az új kapcsolatába elviszi magával a gyermeket. Általában ez sem hosszú életű, mert úgyis kiderül, hogy kivel jött össze, a gyermek pedig előkerül, nem lehet eldugni az apa elől.

Bíróság dönt

A válás során a bíróság dönt a gyermek elhelyezéséről. Az esetek többségében a gyermekes párok intelligens módon meg tudnak egymással állapodni a gyermek elhelyezéséről, és arról, mikor és mennyit találkozhat vele az elköltöző házastárs.

9 hónapos cukiság

Egy gyermek eltűnése mindig szomorú, különösen akkor, ha egy 9 éves cukiságról van szó. Bízunk abban, hogy a körözés alatt álló gyermek előkerül és rendeződik az élete, hiszen az még csak most kezdődött el.

Szóljon, aki tud róla

A rendőrség kéri, hogy hogy aki a cikkünk tetején látható képen szereplő Balogh Krisztofer Laurentet felismeri, vagy a tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Balogh Krisztofer Lauren – Forrás: Rendőrség