Csütörtökön a békéscsabai Árpád-fürdő egyik medencéjében meghalt egy 22 éves fiú, a mentők próbálták újraéleszteni, de már nem jártak eredménnyel. Pár hete az ajkai uszodában lett rosszul egy idős asszony, őt többszöri újraélesztés után sikerült megmenteni, azonban egy hét után, a kórházban elhunyt.

Bűncselekmény nem történt

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon közölték, a rendőrségre csütörtökön 13 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy az általunk említett létesítményben elhunyt egy férfi. A halálesettel kapcsolatban idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a Békéscsabai Rendőrkapitányság az általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint vizsgálja a történteket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ajkai uszodában lett rosszul

Február 1-én, az ajkai uszodába ment fürdőzni a 73 éves D. Elvira, amikor az egyik medencében rosszul lett és elvesztette az eszméletét. Az asszony élettelenül lebegett a vízben, a testet az úszók vették észre, akik az úszómesterrel együtt azonnal a segítségére siettek. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Összeomlott a keringése

Az idős asszonyt kiemelték a vízből, és miközben hívták a mentőket, az úszómester megkezdte az újraélesztését. A kiérkező mentősök tőle vették át a lélegeztetését, és bár először sikerült újraéleszteni, keringése másodszor is összeomlott.

Balatonfüredre szállították

A légzést továbbra is mesterségesen pótolták. A keringés azonban ismét leállt, így az időközben helyszínre érkező helikopter személyzetével folytatódott az ellátás. A megfeszített harc akkor még meghozta gyümölcsét, az asszony állapotát végül sikerült stabilizálni, és az idős nőt helikopterrel a Balatonfüredi Állami Szívkórházba szállítani. 

Egy hét múlva meghalt

Elvirát mélyaltatásban tartották. A család remélte, hogy az idős nőt hamarosan felébreszthetik, aki majd gyorsan felgyógyul.  Bár felépüléséért a családon kívül is tucatnyian szurkoltak, sajnos egy héttel a baleset után az orvosok minden küzdelme és a sok, érte szóló imádság ellenére szervezete feladta a harcot: Elvira a kórházban elhunyt. 

Nem tudták felébreszteni

„Elvirát nem tudták felkelteni a mélyaltatásból. Sajnos a drága Nővérem feladta, nem ébredt fel. Nem tudott önállóan lélegezni”  – mondta Elvira gyászoló testvére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a békéscsabai Árpád-fürdő – Forrás: arpadfurdo.hu