Egy 74 éves nő séta közben elesett, és az árokba csúszott. A bajba jutott asszonyra a szabadnapját töltő körzeti megbízott figyelt fel, aki azonnal odasietett a nőhöz, ezzel megmentve az életét.

Árokba esett

Séta közben elesett, majd az árokba csúszott egy 74 éves nő a Bács-Kiskun megyei Kiskunhalasnál. A körzeti megbízott az utolsó pillanatban talált rá a nőre, aki addigra már több mint négy órája feküdt az árokban, írja a rendőrség Facebook-oldala.

Kiskunhalas közlében borult az árokba

Szabadnapos rendőr intézkedett

“A szabadnapomat töltöttem, amikor megcsörrent a telefon. Egy idős férfi, Péter keresett, akivel már évek óta jó a kapcsolatunk. Elmondta, hogy a felesége elment valahová, de órák óta nem ért haza. Telefont nem vitt magával, így nem tudta elérni” – mondta Pálfi Mihály zászlós, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság zsanai körzeti megbízottja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Együtt keresték

Pálfi ezután szólt Péternek, hogy neki legalább még 20 perc, mire visszaér a faluba, de addig is azt tanácsolta a férjnek, hogy biciklivel vagy autóval induljon ő is a nő keresésére. Mondta neki azt is, hogy a lányát felhívja, hogy ő is bekapcsolódhasson a keresésbe.

Meghallották a kiabálását

“Ahogy autóval visszafelé jöttünk a párommal, a falutól mintegy 3 kilométerre, a lehúzott kocsiablakon keresztül meghallottuk az asszony kiabálását. Lenéztünk a domboldalon, és észrevettük az idős nőt az árokban, ahogy az esernyőjével integet. Azonnal odamentünk hozzá. Nagyon rossz állapotban volt, eltörte a lábát, nyílt combcsonttörése volt, a nadrágját átszúrta a kiálló csont, és erősen vérzett” – közölte a rendőr, aki ehhez azt is hozzátette, hogy az asszony addigra már 4-5 órája feküdt az árokban a súlyos sérüléseivel, ráadásul az esőben el is ázott.

Kihívták a mentőket

“Pulóverünkkel, kabátunkkal betakartuk őt, hogy melegen tartsuk, ameddig kiérnek a mentősök. Az aszfaltúttól nagyjából 3 kilométerre lehettünk. Nehéz volt elmagyarázni a mentősöknek a pontos helyet, ahol tartózkodtunk, ezért a mentőautót a közeli benzinkútra irányítottam, én pedig odamentem, ameddig a feleségem a sérülttel maradt” – mesélte Pálfi.

Erdőben sétálgatott

A megmenekült nő később elmesélte, hogy a férje vadász, és tud egy lesről az erdőben, oda indult sétálni. Visszafelé azonban elfáradt, ezért kitalálta, levágja a távolságot, és letért a dűlőútról.

Elvesztette az egyensúlyát

A 74 éves fáradt asszony amikor a dombhoz ért, elveszítette az egyensúlyát, elesett és eltört a lába. Nem tudott továbbmenni, ezért erejét összeszedve az árokban várt a segítségre.

Hálásak

A házaspár köszönőlevélben fejezte ki háláját a körzeti megbízottnak és feleségének, amiért megmentették az életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pálfi Mihály zászlós – Forrás: Facebook/Magyar Rendőrség