Eltiltották a vezetéstől Bezerédi Zoltánt. A színművész még nyáron gázolt egy biciklist, aki hat és fél métert repült a baleset miatt. A 21 éves férfi a szerencsétlenség után elveszítette munkáját, most pedig még a kórházi költségeket is ki kell fizetnie, mert nem volt társadalombiztosítása.

Gázolás a kereszteződésben

2021. július 15-én, 16 óra körül Hajdúböszörményben, az Újvárosi utcában közlekedett egy személygépkocsi a 35-ös számú főút irányába. A rendelkezésre álló adatok alapján a jármű vezetője, amikor a kereszteződéshez ért, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére, a kijelölt gyalogos és kerékpáros átkelőhelyen nem biztosított elhaladási elsőbbséget egy kerékpárosnak, aki az ütközés következtében megsérült – írta a rendőrség a baleset után.

Bezerédi Zoltán gázolt

A baleset után kiderült, hogy Bezerédi Zoltán, Kossuth-díjas színművész gázolt el egy helyi lakost, a 21 éves Balogh Alexet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

6 és fél métert repült

A fiatal édesapa munkahelyéról tartott hazafelé, amikor a színész odaért az autójával. De nem állt meg a zebrán. Alex 6 és fél métert repült, csak a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt. Biciklije totálkárosra tört.

Kórházba vitték

Elmondása szerint a gázoló kocsi azonnal megállt, s először egy nő érdeklődött az állapotáról, aztán odamentek hozzá többen is segíteni. Több minden kiesett számára, így a színművészre sem emlékszik tisztán. A lábára nem tudott állni, a mentősök kórházba vitték, ahonnan még aznap éjszaka haza is mehetett.

Nincs munkája és még fizetnie is kell

Balogh Alex a baleset után elveszítette a munkáját, a rendőrségtől még egy csekket is kapott, amit be kell fizetnie, illetve a kórházban felmerült költségeket is kiszámlázták neki. Azóta ugyan a színészt is felelősségre vonták, de az áldozatát ez egy cseppet sem vigasztalja.

Megbírságolták az áldozatot

„Felkeresett egy ügyvéd, aki segített elintézni, hogy a színész biztosítója fizessen. A sérüléseimre 300 ezer, a tönkrement biciklim miatt pedig még 40 ezer forintot kaptam. Viszont egy 30 ezres bírságot is kiszabott rám a rendőrség, mivel a kamerafelvételek szerint az ütközéskor nem a biciklisávban haladtam, hanem a közvetlenül mellette húzódó zebrán. Ott pedig a szabály szerint le kellett volna szállnom róla” – mondta a Blikknek a 21 éves férfi.

A kórházi költséget is kell fizetnie

Elmondása szerint a baleset idején a munkahelyén nem volt bejelentve, a társadalombiztosítás hiányában pedig a magas kórházi költségeket is ki kellene fizetnie. Alex postán kapta meg a határozatot arról, hogy a nyomozást lezárták.

Bezerédit eltiltották a vezetéstől

Bezerédi Zoltánt pedig közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértés miatt 100 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, valamint 3 hónapra eltiltották a vezetéstől.

Alkalmi munkából él

„A baleset után a munkahelyemről kitettek, manapság pedig csak alkalmi munkákat kapok, amiből nagyon nehéz gondoskodni az 1 és 3 éves gyermekeimről. A színművész azóta sem keresett meg, pedig legalább a gesztus jól esett volna tőle” – tette hozzá Alex.

Fizikailag jobban van

A kétgyermekes édesapa azt mondta, a baleset után még sokáig fájt a válla és a karja. De most már szerencsére jobban van. Igaz, néha még szédül egy kicsit, de ez valószínűleg abból fakad, hogy agyrázkódást szenvedett a balesetben.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az eset

Kiemelt kép: Bezerédi Zoltán – Forrás: RTL klub