Egy nagy helyismerettel rendelkező bonyhádi rendőr segített az eltévedt kirándulóknak megtalálni a visszafelé vezető utat.

Eltévedtek

Egy 44 éves bonyhádi nő tett bejelentést 2022. augusztus 10-én 17 óra 25 perc körüli időben, hogy délután kirándulni ment 10 és 12 éves lányaival a Kakasd és Szekszárd között lévő sötétvölgyi erdőbe, de valószínűleg eltévedtek és nem találják a kivezető utat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítséget kértek

A bejelentést továbbították a Bonyhádi Rendőrkapitányságnak, ahol a szolgálatirányító parancsnok tudta, hogy az egyik kollégája, Noé Attila r.törzszászlós baleset helyszínelő azon a területen szokott sportolni és éppen szolgálatban is van. Felhívta telefonon, segítséget kért tőle és megadta neki a bejelentő telefonszámát.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt kérte a rendőr

Noé Attila r.törzszászlós fel is vette a kapcsolatot a bejelentővel, aki elmondta, hogy egy kilátónál vannak, de nem tudja, hogy merre van a visszaút. A kolléga megkérte, hogy menjen fel az építménybe és mondja el neki, hogy mit és milyen irányban lát.

Elmondta, merre menjenek

“A bejelentő ezt meg is tette, ez alapján munkatársunk már be tudta tájolni, hogy hol vannak. Elmondta, hogy merre kell visszafelé menniük és milyen turistajelzéseket kell követniük az újbóli eltévedés elkerülése érdekében.” – írta közleményében a rendőrség.

Kijutottak az erdőből

Felajánlotta, hogy szükség esetén ő is keresni fogja őket, de erre már nem volt szükség. Kis idő múlva a bajba jutott nő felhívta, közölte vele, hogy lányaival együtt épségben kijutott az erdőből és megköszönte a segítségét.

Nem egyedi eset

Sajnos a túrázók között nem ritka, hogy eltévednek, pár hete a vecsési erdőben tévedt el és lett rosszul egy 49 éves férfi. Mint azt a Kékvillogó is megírta a segélyhívást kezdeményező férfi nem tudta, pontosan hol van, csak azt, hogy eltévedt a Vecsés közeli erdőben, rosszul lett és nem tud mozogni.

Azonnali segítségre szorult

Azonnali segítségre szorult, zsibbadt karral és lábbal órákon át feküdt 2022. július 26-án kora délután az avarban – tárcsázta a 112-t. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának hívást fogadó zászlósa késlekedés nélkül indította a szolgálati kutyával kiegészült rendőri egységeket, miközben folyamatosan szóval tartotta, beszéltette, nyugtatta és biztatta a bajba került férfit. 

Kutyás rendőrök érkeztek

Tartózkodási helyét a hozzávetőleges helyszín közelébe érve bekapcsolt szirénával próbálták pontosabban behatárolni, majd a kutyás rendőrök pásztázni kezdték a szinte átláthatatlan erdőt. Az ágas-bogas, nehezített terepen az utolsó métereket Főnök, a szolgálati kutya után loholva tudták csak megtenni. A férfi próbált kiáltva jelezni, de néhány „hahó” után hangja rendre elcsuklott, fáradt és kimerült volt.

Rossz állapotban votl a férfi

Az időnként eszméletét vesztő, gyengülő férfi állapota egyre romlott, Strehó zászlós az egyik pillanatban a lelket tartva benne hozzá beszélt, a másikban az erdőben futva őt kutató kollégáihoz.

Szorított az idő

Az idő szorított, a másodpercek óráknak tűntek. Szinte egyszerre lélegzett fel és ujjongott mindenki, amikor megpillantották a földön fekvő férfit. Főnök a maga módján fejezte ki örömét, nemes egyszerűséggel nem akarta abbahagyni az ugatást.

Korábban volt már stroke-ja

Kiderült, a férfinek korábban volt már stroke-ja, mostani tünetei alapján egy újabbra lehetett következtetni. Az egészségügyi dolgozók stabilizálták, mentőágyra fektették, majd hatan felmarkolták és kivitték a susnyásból. Végül kórházba került, ahol időben részesülhetett a szükséges ellátásban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu